h k sze cs p szo v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4

 

 

 
5779 zsidó ünnepek
 
2018. október 2. kedd
Szimhát Tora,
a Tóra ünnepe
 
2018. december 3-10. hétfő-hétfő
Hanuka,
a fények ünnepe

 

Misetics Bálint

aktivista, a nyílt polgárjogi ellenállás egyik legismertebb alakja

A gimnázium után a jogi karon folytatta tanulmányait. Egy év kellett, hogy rájöjjön, nem biztos, hogy ezen a pályán tud a legtöbbet tenni a hátrányos helyzetűekért. Elvégezte az ELTE társadalmi tudományok alapszakát, fél évet tanult az USA-ban, a mesterképzést pedig már Oxfordban végezte. Tanulmányai nagy részét ösztöndíjakból fedezte, évfolyamelső szakdolgozatát a kelet-európai baloldal gyengeségéről írta.

Akcióinak, a civil kurázsit tényleges megvalósító tetteinek se szeri, se száma. Azt hirdeti, hogy személyes, aktív jelenlét, tett nélkül álmodozás a ránkégett rendszer reformját várni.

Misetics Bálint a 2003-as évben A NIOK Alapítvány az „Év Egyéni Adományozója” díjának legfiatalabb díjazottja volt, hajléktalan embereket megsegítő szolidaritási akciókaiért. Osztálytársaival és barátaival alkalmi zenekart szervezve zenéltek a járókelőknek, és az összegyűjtött pénzt a Menhely Alapítványnak ajánlották fel.

2012 dec. 19-én, a Humán Platform tüntetésén mondta: „ Nem fogok óvatosan fogalmazni: az Orbán-kormány nem csupán a demokráciát, az alkotmányosságot és a jogállamot tekinti ellenségének, hanem a jóléti államot is. Ami ma Magyarországon társadalompolitika címén történik, az vagy értelmetlen büntetés, vagy nyilvánvalóan elégtelen tüneti kezelés.”

A hajléktalan-kérdésről a következőképpen nyilatkozott: http://www.youtube.com/watch?v=muBZsrU8koU

Mint a Hallgatói Hálózat szervezője, a tavalyi „diák-lázadás” egyik vezetője, úgy gondolja, a jótékonyság nem megoldás: politizálni kell. „Inkább tüntetéseket kellene szervezni a koncert helyett, mostanra kifejezetten károsnak tartom a jótékonyságot, mert azt a látszatot kelti, mintha történne valami, és eltereli a figyelmet a szegénység rendszerszintű okairól és az állami társadalompolitika fontosságáról.”

Szociálpolitikai programot írt az LMP-nek és számtalan akciót szervezett, hogy felhívja a figyelmet a lakhatáshoz való jog fontosságára és a hajléktalanság kriminalizációjának helytelenségére.

 

Sorsok Háza - Rangos beszélgetések a Bálint Házban

Közzétette: Bálint Ház – 2018. október 4., csütörtök