h k sze cs p szo v
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1

 

 

 
5779. évi zsidó naptár
 
2019. augusztus 11.
Tisá beáv, az I. és a II. Szentély pusztulásának emlék- és böjtnapja

 

Szeptember 4. szerda, 17:00
A nagyság emléke – Heller Ágnesre és Ungvári Tamásra emlékezünk
A 22. Zsidó Kulturális Fesztivál rendezvénye
Jegyfoglalás
Kérjük, adja meg kötelező adatait (e nélkül a foglalás érvénytelen!)

Kérjük nyomtassa ki a visszaigazolt e-mailt. Jegyét ennek birtokában tudjuk biztosan kiadni!

Ajánlás
Kérjük adja meg adatait.

A nagyság emléke: Heller Ágnes és Ungvári Tamás. Színpadon György Péter esztéta és Schein Gábor író, akikkel Toronyi Zsuzsanna, a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár igazgatója beszélget.

Ketten maradtak végül, szinte mindenkit, szinte mindent túlélve. Életük végén közel kerültek egymáshoz, szinte egyszerre, egymás után mentek el. Máshogy viszonyultak a körülöttük zajló magyar történelemhez, más karriert futottak be, bölcsészként, filozófusként irodalmárként nagyon más kérdéseken gondolkodtak, nagyon más életformákat éltek. De mindketten legyőzhetetlen kedélyek voltak, és bölcs, tekintélyes idős emberek lettek, együtt ballagtak bele a késő öregségbe, amikor már egyre inkább a kezdet számított újra és egyre több lett bennük a közös. Páratlanul művelt, mégis könnyen érthető tanárok voltak, társasági-közösségi emberek, sztárbölcsészek, egy olyan szerep betöltői, amelynek betöltésére újabbak már nem jelentkeztek. Jó ismerőik, kritikus híveik, barátaik idézik most fel távolodó alakjukat: György Péter esztéta és Schein Gábor író, akiket Toronyi Zsuzsanna, a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár igazgatója kérdez.

INGYENES PROGRAM
AZ ESEMÉNYRE REGISZTRÁLNI IDE KATTINTVA LEHET

 

 

A ZSIDÓ KULTURÁLIS FESZTIVÁLRÓL
 
Büszkén és örömmel ajánljuk figyelmükbe az immár huszonkettedik alkalommal megrendezésre kerülő Zsidó Kulturális Fesztivál rendezvényeit. Örömmel azért, mert ez a fesztivál nem csak egy rendezvénysorozat, hanem ünnep is, amely lehetőséget ad számunkra a sokszínű és páratlanul gazdag magyar zsidó – zsidó magyar kultúra megismertetésére, népszerűsítésére. Büszkeségre pedig az ad okot, hogy ez a művészet – amely a zsidó hagyomány gyökereinek évezredekben mérhető múltjából táplálkozik – a 21. században is szemünk láttára növeszt újabb és újabb hajtásokat.
A Zsidó Kulturális Fesztivált a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH), a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) és a Broadway Event Közhasznú Nonprofit Kft. szervezi. Találkozzunk minél többen, mert ne feledjék: együtt az igazi!

Ingyenes program.