Barion Pixel

Home
2022. július 7. csütörtök |h k sze cs p szo v
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Április 13. szombat, 15:00 - 19:00
Alternatív utak a magyar közoktatásban
Oktatási konferencia a Bálint Házban
Jegyfoglalás
Kérjük, adja meg kötelező adatait (e nélkül a foglalás érvénytelen!)

Kérjük nyomtassa ki a visszaigazolt e-mailt. Jegyét ennek birtokában tudjuk biztosan kiadni!

Ajánlás
Kérjük adja meg adatait.
Az utóbbi években a közoktatás egyre nyilvánvalóbb problémái a más utakat járó iskolákra irányították a figyelmet: legyen akár vallásos, vagy más alternatívákban gondolkodó, nő az új típusú kezdeményezések jelentősége, és számuk is gyarapszik. Konferenciánkon azokra a kérdésekre keressük a válaszokat, hogy mi a közös az innovációs szigetekbe szorult, a fősodorral szinte semmilyen kapcsolatban nem lévő iskolákban. Mit tanulhatunk tőlük arról, hogy mi az a jó iskola? 
 
Programunkban két panelbeszélgetés keretén belül kérdezünk tanárokat arról, hogy mindez hogyan jelenik meg az általános-, illetve a középiskolák vonatkozásában. 
 
 
TERVEZETT program: 
 
15:00 Köszöntő és felvezetés
 
15:10 Mi a jó iskola? Általános iskolai kerekasztal-beszélgetés
Résztvevők: Baráth Barna, REAL School; Dobrovitzky Katalin, igazgató, Lauder Javne Iskola Elemi Tagozat; Galambos Attila, Budapest School; Kiss Virág, tanító, AKG 
Moderátor: Radó Péter, oktatásszociológus
 
16:30 Kávészünet
 
16:45 Mi a jó iskola? Középiskolai kerekasztal-beszélgetés
Résztvevők: Horányi Gábor, főigazgató, Lauder Javne Iskola; Horn György, igazgató AKG; Lázár László, Oktatási igazgató, Piarista Oktatási Igazgatóság. Felkérés alatt: Győri János, ELTE Interkulturális Pszichológiai és Pedagógiai Kutatócsoport, kutatócsoport tag
Moderátor: Greskovits György, Milestone Intézet, oktatási igazgató
 
18:15 Összegzés
 
 
 
Szervezők: 
Greskovits György, Milestone Intézet, oktatási igazgató
Radó Péter, oktatásszociológus
Somogyi Zsófia, Bálint Ház, programigazgató 
 

A konferenciára minden érdeklődőt várunk.
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 
(A konferencia az Oktatás és Identitás konferenciasorozat második eseménye, a Rejtett tanterv - oktatás és identitás című novemberi nyitó konferenciánk részleteit itt találja. )
 
 
Helyszín 

Bálint Ház (1065, Révay utca 16.)


 

Szervező 

A program fő támogatója a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS), amely 1991-ben jött létre, a The American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) magyarországi szervezeteként. Hazánk legnagyobb zsidó humanitárius szervezete kiemelten közhasznú szervezet,  célja, hogy hozzájáruljon a zsidó identitás kialakításához és megtartásához. Küldetése 26 éve változatlan: jóléti és szociális programok keretében elsősorban idős holokauszt-túlélőknek és rászoruló gyermekes családoknak nyújt segítséget. Ezen felül közösségépítő és önkéntes programokat szervez. Az elesettek iránti felelősségvállalást évről évre nagyobb energiákkal, ám kifinomultabb eszköztárral valósítja meg, amely a támogatottak testi és lelki egészségét egyaránt szem előtt tartja.

Az alapítvány jelenleg három fő területen – Szociális támogatás, Közösségépítő programok és Általános humanitárius programok – 9 programot működtet: Bálint HázHolokauszt Túlélők ProgramjaIntergenerációs ProgramJaffe Zsidó CsaládsegítőJudafest Utcafesztivál és Zsidó Filmfesztivál (ZSIFI)Narancsliget Adományközpont és Női Egészségmegőrző Program.

 

Ingyenes program.