Home
2021. július 28. szerda |h k sze cs p szo v
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
 
Március 4. szerda, 16:00 - 18:00
Bársony Ági zenei filmklub
BARTÓK I-II
Jegyfoglalás
Kérjük, adja meg kötelező adatait (e nélkül a foglalás érvénytelen!)

Kérjük nyomtassa ki a visszaigazolt e-mailt. Jegyét ennek birtokában tudjuk biztosan kiadni!

Ajánlás
Kérjük adja meg adatait.

Bársony Ági zenei filmklub - A világ operafilmtermésének legjavából válogat Bársony Ági a klub házigazdája. A legnagyobb énekesek, kiemelkedő előadások filmen, és hozzá egy szakértő személyiség, akivel el lehet beszélgetni a látottakról, és főként - a hallottakról!

Bartók I- II. (magyar dokumentumfilm, 65 perc, 2017, Rendező: Sipos József)
 
A film alkotói Bartók Péter nagyon személyes és megindító visszaemlékezését rögzítették életéről, apjával való kapcsolatáról, gondolatairól, érzéseiről. Megrendítő vallomás tanúi lehetünk, amely bővelkedik eddig ismeretlen családi fényképekben is. A felvételek forgatására 2016-ban a floridai Homosassán került sor egy idősek otthonában. A beszélgetésről több mint négy óra hasznos anyag keletkezett, azonban a film első részéhez csak az életrajzhoz szervesen csatlakoztatható részek kerültek felhasználásra. A felvett anyagok között találhatóak azok a részletek, amelyek Bartók Béla halála után történt eseményekkel foglalkoznak. Ezek a fejlemények nem tartoznak Bartók Béla munkásságához, de szervesen kapcsolódnak ahhoz a történethez, amellyel teljes képet kaphatunk fia, Bartók Péter apja hagyatékáért folytatott küzdelméről.
A „Bartók II” című filmben megtudhatjuk, kik és hogyan tették lehetetlenné Bartók Péter kapcsolatát az édesanyjával Pásztori Dittával, hogyan uszították egymás ellen a Bartók testvéreket, és hogyan bitorolták el a bartóki örökséget hosszú éveken keresztül. Megismerhetjük a temetés körüli anomáliákat, az ellopott fémkoporsót és Bartók Béla hamvai hazaszállításának történetét.
Ezek a felvételek zárják le az emlékezést, és válik teljessé Bartók Béla élettörténete.
 
Forgatókönyv: Bartók Péter és Sipos József 
Operatőr: Tóth Zsolt, Krisko Gergely, Csincsi Zoltán 
Producer: Détár Krisztina, Sipos József
Rendező: Sipos József
 

 

A Budapest JCC - Bálint Ház Salom Klubja a Holokauszt túlélők, a nyugdíjasok és a középgeneráció klubja. Rendszeresen szervezünk kirándulásokat, kulturális és közösségi programokat.
 
Információ: Repper Rita - repper.rita@balinthaz.hu
 
Részletes információ a klubról itt található: www.balinthaz.hu/salomklub
 
Ingyenes program.