h k sze cs p szo v
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2

 

 

 
5779 zsidó ünnepek
 
2019. május 9.
Jom háácmáut, Izrael Állam függetlenségi napja
 
2019. május 23.
Lág báomer, az omerszámlálás 33. napja
 
2019. június 2.
Jom Jerusáláim, Jeruzsálem napja
 
2019. június 9-10.
Sávuot, a hetek ünnepe
 
2019. augusztus 11.
Tisá beáv, az I. és a II. Szentély pusztulásának emlék- és böjtnapja

 

Február 6. szerda, 18:00
Bemutatkozik a TARBUT program
Jegyfoglalás
Kérjük, adja meg kötelező adatait (e nélkül a foglalás érvénytelen!)

Kérjük nyomtassa ki a visszaigazolt e-mailt. Jegyét ennek birtokában tudjuk biztosan kiadni!

Ajánlás
Kérjük adja meg adatait.

A Tarbut program célja egy elkötelezett csoport létrehozása, amelynek tagjai befolyásolni szeretnék a társadalom jövőjét, és támogatni a zsidó közösséget. A közös tanuláson, vitákon keresztül szeretnénk újragondolni a zsidó közösség és a társadalom kihívásait. A csoport egyik legfontosabb erőssége a sokszínűség lesz. A kiválasztáskor fontos szempont, hogy a résztvevők a társadalom és a zsidó közösség különböző csoportjaiból érkezzenek. A program lehetőséget ad a különböző nézőpontok megismerésére és megvitatására, és így új együttműködéséket inspirál majd. A program célja a társadalmi felelősségvállalás, az önkéntesség és a filantrópia megerősítése.

A program vezetője, Michael Paley rabbi arról is beszél majd, hogyan is maradt fenn több mint háromezer éven át a zsidóság. Ez az egyik legrégebbi közösség – de miért nem tűnt el a többi nép között? Miért maradt fenn a zsidóság, és mi a feladatunk, ha már itt vagyunk? Csupán szerencsénk volt, vagy van valami, amit érdemes megtanulnunk ebből a történetből? A kérdésre adott sok válasz közül néhányat megismerünk majd a találkozó alatt.

 
Helyszín 

Bálint Ház (1065, Révay utca 16.)


 

A Bálint Házról

A Bálint Ház fő támogatója a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS), amely 1991-ben jött létre, a The American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) magyarországi szervezeteként. Hazánk legnagyobb zsidó humanitárius szervezete kiemelten közhasznú szervezet,  célja, hogy hozzájáruljon a zsidó identitás kialakításához és megtartásához. Küldetése 26 éve változatlan: jóléti és szociális programok keretében elsősorban idős holokauszt-túlélőknek és rászoruló gyermekes családoknak nyújt segítséget. Ezen felül közösségépítő és önkéntes programokat szervez. Az elesettek iránti felelősségvállalást évről évre nagyobb energiákkal, ám kifinomultabb eszköztárral valósítja meg, amely a támogatottak testi és lelki egészségét egyaránt szem előtt tartja.

Az alapítvány jelenleg három fő területen – Szociális támogatás, Közösségépítő programok és Általános humanitárius programok – 9 programot működtet: Bálint HázHolokauszt Túlélők ProgramjaIntergenerációs ProgramJaffe Zsidó CsaládsegítőJudafest Utcafesztivál és Zsidó Filmfesztivál (ZSIFI)Narancsliget Adományközpont és Női Egészségmegőrző Program.
 
Ingyenes program.

 
 
 
 

Sorsok Háza - Rangos beszélgetések a Bálint Házban

Közzétette: Bálint Ház – 2018. október 4., csütörtök