Home
2021. december 7. kedd |h k sze cs p szo v
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
 
Szeptember 22. vasárnap, 11:00 - 19:00
Őszi ünnepek piaca a Judafesten
Jegyfoglalás
Kérjük, adja meg kötelező adatait (e nélkül a foglalás érvénytelen!)

Kérjük nyomtassa ki a visszaigazolt e-mailt. Jegyét ennek birtokában tudjuk biztosan kiadni!

Ajánlás
Kérjük adja meg adatait.

Idén a KalandHáz első programja a Judafesten lesz!

Utazz velünk végig a nagy őszi ünnepeken!

Ismerd meg Ros Hasanát, Jom Kipurt, Szukotot és Szimhát Tórát, az összes érzékeden keresztül. Hallgasd és lásd az ünnepekhez kapcsolódó történeteket, ízleld és szaglászd az ahhoz kötődő ételeket, és tapintsd meg a jellemző tárgyait, hallgassd meg a hangjait és a dallamait és játszd végig az állomásokat.

Helyszín: Klauzál tér

 

Judafest Utcafesztivál 2019

Idén is visszatér az elmúlt évek legnépszerűbb magyarországi városi fesztiválja, a Judafest: ezúttal ősszel a Bálint Ház szervezésében a megszokott módon változik át látványos forgataggá a Klauzál tér egy teljes napra, emellett már a megelőző napokban is számos programon keresztül pillanthatunk be napjaink zsidó kultúrájába a belvárosi bulinegyedben.

Az idén 12. alkalommal megrendezésre kerülő Judafest teljesen megújult koncepcióval, ősszel új helyszínen és időpontban várja a kedves látogatókat. A szeptember 20-22-ig tartó fesztiválnak a “Bemutatkoznak az Őszi Ünnepek” lesz a központi témája. A fesztivál fő attrakciója a vasárnapi Klauzál téri programsorozat, mely során számos eseményre érdemes lesz kilátogatni, mint például kulturális sétára, színházi produkcióra, zenés és táncos színpadi előadásokra.
Mindemellett ez évtől kezdve újításként kiemelt partnerhelyszínekkel is gazdagítjuk az eseményt, ahol szintén különleges beszélgetéseken, workshopokon, koncerteken, gasztro eseményeken és filmvetítéseken vehetnek részt az érdeklődők. Az idei rendezvényen kiemelt hangsúlyt kapnak a zsidó kultúrát megismertető, valamint a szórakoztató gyerek és családi programok is.
Őszintén reméljük, hogy ezzel a színes új arculattal vendégeink is elégedettek lesznek és méltó folytatása lesz a Judafest közösségépítő hagyományának.

A Judafest Utcafesztivál valamennyi programjára a belépés ingyenes.

 

Mi az a Kaland Ház?

A Bálint Ház új gyerekprogramsorozatot indít, aminek első állomása a Judafesten volt. Egyre nehezebben választhatók el egymástól az évszakok. Egyik pillanatban még rövidnadrágban flangálsz a parkban, és a nemrég elfogyasztott jégkrém maradványait pórbálod lenyalogatni a pólódról, a következőben pedig már bokáig jársz a 10 centi vastag hórétegben, amit az éjszaka folyamán ráreszelt a világra az Örökkévaló.
Szerencsére az egész éven átívelő programsorozat, a Kaland Ház programjai, Rút és Efráim vezetésével mindig az alkalomhoz illő programokkal terelik el a figyelmed a természet szeszélyeiről, és vezetnek be a zsidó kultúra rejtelmeibe.

 

További időpontok, KALANDRA FEL! 

2019. 
2019. 

 


A Kaland Ház főtámogatója a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (JDC-MAZS), amely 1991-ben jött létre, az The American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) magyarországi szervezeteként. A kiemelten közhasznú szervezet célja, hogy hozzájáruljon a zsidó identitás kialakításához és megtartásához.

A JDC/Joint „újkori” története Magyarországon, 38 év illegalitás után 1991-ben indult újra, ekkor hozta létre a nemzetközi szervezet a ma is működő JDC-MAZS Alapítványt. Elsőként az idős túlélők megsegítésére megalakult a Holokauszt Túlélők Programja. Kezdetben a legfontosabb feladat a segélyek folyósítása volt, de fokozatosan előtérbe került a rászorulóknak nyújtott szolgáltatáscsomagok kidolgozása, bevezetése és rendszerbe foglalása, valamint a kapcsolatépítés és a közösségi élet felélesztése is.

Az alapítvány jelenleg három fő területen – Szociális támogatás, Közösségépítő programok és Általános humanitárius programok – 9 programot működtet: Bálint Ház, Holokauszt Túlélők Programja, Intergenerációs Program, Jaffe Zsidó Családsegítő, Judafest Utcafesztivál és Zsidó Filmfesztivál (ZSIFI), Narancsliget Adományközpont és Női Egészségmegőrző Program.

Ingyenes program.