h k sze cs p szo v
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
 
Március 24. vasárnap, 15:00 - 19:00
Családi Purim – Utazz velünk Perzsiába varázsszőnyegen!
Kaland Ház - Rút és Efrájm kalandjai a Bálint Házban
Jegyfoglalás
Kérjük, adja meg kötelező adatait (e nélkül a foglalás érvénytelen!)

Kérjük nyomtassa ki a visszaigazolt e-mailt. Jegyét ennek birtokában tudjuk biztosan kiadni!
Belépő: 1200 Ft, db
Családi jegy 3200Ft db

Ajánlás
Kérjük adja meg adatait.

A Bálint Ház programsorozata 0-12 éves gyerekeknek, családoknak. Utazz Rúttal és Efrájmmal Perzsiába a varázsszőnyegen.

A népet ismét veszély fenyegeti. Ezúttal is az ifjakon a sor, hogy segítsék megakadályozni a közelgő vihart. Mordeháj és Eszter várja a lelkes kalandorokat, ahol tervének minden részletébe beavatja az arra érdemeseket. Minden segítségre szükség van, mert csak egy valódi, összeforrott közösség képes felvenni a harcot a tudatlanok zsarnokságával, ehhez pedig elengedhetetlen a gyermeki bölcsesség.

Persze lesznek olyanok, akik szeretnének más bőrébe bújni vagy közelebbről megismerkedni állati mivoltjukkal. Az arcfestés mestere rendelkezésükre áll. Ki ne akarná magára ölteni a denevérember maszkját? Vagy esetleg pikkelyeket? A szárazföldi halak amúgy is ritkaságszámba mennek manapság. Amit az alany el tud képzelni, az ecset forgatója képes megvalósítani. :)

Akik különösen kreatív hangulatban érzik magukat, tegyenek egy próbát a királyság legjobb kézművesének ideiglenes műhelyében. Ügyes kezekre mindig szükség van.

Akik pedig nem csak beöltözni, de színészkedni is szeretnek, keressék fel a palota színháztermét, ahol purimi drámajátékon vehetnek részt Borbás Gergővel.

Ismét megnyitjuk családi szabadulószobánkat, ami új feladatokkal várja az érdeklődőket.

A palotában ismét vendégül látjuk a Köszi színjátszó csapatot (Közösségi Színház: a Bálint Ház és a Gólem Színház közös színjátszó csoportja), akik ismét remek történetekkel szórakoztatják Ahasvéros királyt és Esztert, valamint a megjelenő vendégeket. 

Amíg a gyerekek szórakoznak a felnőtteknek meghallgathatják Wéber Edina purimi előadását a Mini Melton keretében. 

 

15:00 19:00 - kézműves foglalkozás, purimi játékok, szabaduló szoba, drámajáték, arcfestés

17:00 - 18:00 - Rutkai Bori Banda koncertje

 

A program a Bálint Ház és Jaffe közös szervezésében valósul meg.

 

Mi az a Kaland Ház?

A Bálint Ház új gyerekprogramsorozatot indít, aminek első állomása a Judafesten volt. Egyre nehezebben választhatók el egymástól az évszakok. Egyik pillanatban még rövidnadrágban flangálsz a parkban, és a nemrég elfogyasztott jégkrém maradványait pórbálod lenyalogatni a pólódról, a következőben pedig már bokáig jársz a 10 centi vastag hórétegben, amit az éjszaka folyamán ráreszelt a világra az Örökkévaló.
Szerencsére az egész éven átívelő programsorozat, a Kaland Ház programjai, Rút és Efráim vezetésével mindig az alkalomhoz illő programokkal terelik el a figyelmed a természet szeszélyeiről, és vezetnek be a zsidó kultúra rejtelmeibe.

 

További időpontok, KALANDRA FEL! 

2019. 04. 20. Peszáh – Kelj át velünk a Vörös-tengeren száraz lábbal!

Helyszín 

Bálint Ház (1065, Révay utca 16.)

 A Kaland Ház főtámogatója a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (JDC-MAZS), amely 1991-ben jött létre, az The American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) magyarországi szervezeteként. A kiemelten közhasznú szervezet célja, hogy hozzájáruljon a zsidó identitás kialakításához és megtartásához.

A JDC/Joint „újkori” története Magyarországon, 38 év illegalitás után 1991-ben indult újra, ekkor hozta létre a nemzetközi szervezet a ma is működő JDC-MAZS Alapítványt. Elsőként az idős túlélők megsegítésére megalakult a Holokauszt Túlélők Programja. Kezdetben a legfontosabb feladat a segélyek folyósítása volt, de fokozatosan előtérbe került a rászorulóknak nyújtott szolgáltatáscsomagok kidolgozása, bevezetése és rendszerbe foglalása, valamint a kapcsolatépítés és a közösségi élet felélesztése is.

Az alapítvány jelenleg három fő területen – Szociális támogatás, Közösségépítő programok és Általános humanitárius programok – 9 programot működtet: Bálint Ház, Holokauszt Túlélők Programja, Intergenerációs Program, Jaffe Zsidó Családsegítő, Judafest Utcafesztivál és Zsidó Filmfesztivál (ZSIFI), Narancsliget Adományközpont és Női Egészségmegőrző Program.

Belépő: 1200 Ft, Családi jegy 3200Ft