Barion Pixel

Home
2022. augusztus 8. hétfő |h k sze cs p szo v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
 
November 30. kedd, 17:30 - 17:45
Gyújts gyertyát a JCC Budapest - Bálint Házzal
A harmadik gyertyát Teszter Nelli gyújtja
Jegyfoglalás
Kérjük, adja meg kötelező adatait (e nélkül a foglalás érvénytelen!)

Kérjük nyomtassa ki a visszaigazolt e-mailt. Jegyét ennek birtokában tudjuk biztosan kiadni!

Ajánlás
Kérjük adja meg adatait.
A JCC Budapest - Bálint Ház a korábbi évekhez hasonlóan idén is Hanuka minden napján várja a közösség tagjait gyönyörű, nagy hanukiájánál a ház kapujában (utolsó nap a Szent Isván parkban). Igen, lesz fánk is.
Idén minden nap közösségünk egy nőtagja gyújt gyertyát, hiszen nálunk idén (is) a nők vannak fókuszban. Hoznak magukkal egy-egy olyan fontos értéket, mely inspirációt adhat a fény ünnepére.
 
Minden nap 17:30-kor szeretettel és fánkkal várunk a hanukia mellett.
 

November 28-án az első gyertyát a Ros BáRos  (a Forrás Zsidó Tudástár tanácsadó testülete) tagjai közül Barna Lili és Toronyi Zsuzsanna gyújtják, Kenesei Marcell, a JCC Budapest - Bálint Ház igazgatója társaságában. Ők a béke értékét emelik majd ki.

November 29-én a második gyertyát Fritz Zsuzsa gyújtja, a Forrás Zsidó Tudástár vezetője, aki az elfogadás értékéről beszél majd.

November 30-án a harmadik gyertyát Teszter Nelli gyújtja, a Bálint Ház kórusának vezetője, aki a tikun olámra, a világ jobbításának fontosságára hívja majd fel a figyelmet.

December 1-én a negyedik gyertyát a Lauder Iskola judaisztikai vezetője, Komoróczy Szonja Ráhel gyújtja a hanukai gyertyákat a Lauder Iskola Sáhár madrichképzésének résztvevőivel együtt.

December 2-án Novák Niki gyújtja az ötödik gyertyát, a JCamp táborvezetője, aki a sokszínűség szépségéről szól majd.

December 3-án a Bét Orim közösség egy felnőtt és egy gyermek tagja, Kósa Judit és a lánya gyújtja a gyertyát, valamint a közösség legidősebb aktív tagja, Szokola Mária is gyújt egyet, a gyermekkortól az időskorig átfogva a Bet Orim női tagjainak belső közösségét.

December 4-én a hetedik gyertyát Sommer Anikó és Markovics Anna gyújtják. Ők a Hanoár Hácioni és Hásomer Hácáir ifjúsági szervezetek vezetői, és az együttérzés értékét emelik ki.

December 5-én a nyolcadik gyertyát a Szent István parkban gyújtjuk majd az ünneplő családokkal és a családi kuratórium tagja: Kerekes-Katz Petra gyújtja a gyertyát. Ő a hála fontosságáról beszél majd.

 

 

A rendezvény ingyenes és regisztrációhoz nem kötött, de örömmel vesszük, ha adományával segíti munkánkat. 
 
 
The event is free of charge and no registration is requiredWe welcome you to support our work with your donation. 
 
 
 

Szervező

 

Az esemény főtámogatója a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS), amely 1991-ben jött létre, az The American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) magyarországi szervezeteként . A kiemelten közhasznú szervezet célja, hogy hozzájáruljon a zsidó identitás kialakításához és megtartásához.
A MAZS Alapítvány hazánk legnagyobb zsidó humanitárius szervezete. Küldetése 29 éve változatlan: jóléti és szociális programok keretében segítséget nyújt elsősorban idős holokauszt-túlélőknek és rászoruló gyermekes családoknak. Ezenfelül közösségépítő és önkéntes programjaival erősíti a zsidó identitást és összetartozást. Az elesettek iránti felelősségvállalást évről évre nagyobb energiákkal, ám kifinomultabb eszköztárral valósítja meg, amely a támogatottak testi és lelki egészségét egyaránt szem előtt tartja.
A JDC/Joint „újkori” története Magyarországon, 38 év illegalitás után 1991-ben indult újra, ekkor hozta létre a nemzetközi szervezet a ma is működő MAZS Alapítványt. Elsőként az idős túlélők megsegítésére megalakult a Holokauszt Túlélők Programja. Kezdetben a legfontosabb feladat a segélyek folyósítása volt, de fokozatosan előtérbe került a rászorulóknak nyújtott szolgáltatáscsomagok kidolgozása, bevezetése és rendszerbe foglalása, valamint a kapcsolatépítés és a közösségi élet felélesztése is.

Az alapítvány jelenleg három fő területen – Szociális támogatás, Közösségépítő programok és Általános humanitárius programok – 9 programot működtet: Bálint Ház, Holokauszt Túlélők Programja, Intergenerációs Program, Jaffe Zsidó Családsegítő, Judafest Utcafesztivál és Zsidó Filmfesztivál (ZSIFI) és Narancsliget Adományközpont.

 

Ingyenes program.