Home
2021. szeptember 23. csütörtök |h k sze cs p szo v
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
 
vasárnap, 18:00
Jóga és Tóra
Minden vasárnap
Jegyfoglalás
Kérjük, adja meg kötelező adatait (e nélkül a foglalás érvénytelen!)

Kérjük nyomtassa ki a visszaigazolt e-mailt. Jegyét ennek birtokában tudjuk biztosan kiadni!
Belépő: 2000 Ft, db
Bérlet Ft db

Ajánlás
Kérjük adja meg adatait.
A március 8-i óra elmarad!
 
Mi az a Jóga és Tóra?
 
A Tóra Mózes öt könyve, amely tartalmazza mindazt a bölcsességet és útmutatást, amely több ezer éve vezeti, segíti a zsidó a népet.
A Jóga a légzés és a mozgás ősi gyakorlata, amely összhangba hozza a testet, az elmét, a szívet és a lelket. 
A Jóga és Tóra ötvözi a zsidók bölcsességét a klasszikus jóga pozíciókkal: egyszerre enged teret az elmélkedésnek és a modern megközelítésnek, a hagyományos keretek tiszteletben tartása és a hagyományok ápolása mellett. 
A Tóra és Jóga alkalmakat tanúsított jóga oktató vezeti. A gyakorlatoknak bizonyított a terápiás fizikai hatásuk: javul a tartás, megszűnik a derék – és hátfájás, miközben az izmok is feszesednek.
 
Ezzel a programmal két zsidó tanítás teljesíthető egyszerre: a Tóra megismerése és a testünk egészségének megőrzése.  
 
 
Alább pedig nagyszerű oktatónk, Barna Lili invitálását olvashatják:
 
Kedves Jógázni Vágyó!
 
Lili vagyok, a jóga szerelmese. Ez az a mozgásforma (és gondolkodásmód), amiben megtaláltam az örömömet, ami egyszerre képes lekötni az energiáimat és a gondolataimat. Nem csak remek edzésforma, hanem megteremti a mozdulataim összekapcsolódását a légzésemmel, a bennem kavargó százezer gondolattal és érzettel. Minden nap újat és mást hoz a gyakorlás, nincs két egyforma nap, nincs két egyforma tapasztalás.
 
Képzett jóga oktatóként óráimon mindenkit - kezdőket és már gyakorlókat egyaránt - nagyon várok a közös, vezetett gyakorlásokra.
 
A gerincjóga egy önálló rendszer, amely a hatha jóga elemeiből válogatva funkcionálisan a gerinc - így az egész test - egészségének megőrzésére képes. Elsődlegesen preventív irányzat, mellyel a kislábujjadtól a fejtetődig mindened átmozgathatod, és - a core izmokra koncentrálva - az egész tested folyamatosan erősítheted.
 
És, hogy miért szerepel a Tóra is az óra nevében? Mert ez a kurzus tovább megy a fentieken, és minden alkalommal egy-egy hagyományos zsidó tartalomhoz, bibliai szöveghez, gondolathoz kapcsolódunk, amely a kiindulási pontját adja az adott nap gyakorlatsorának.
 
Az órát relaxációval zárjuk.
 
A gyakorláshoz csak egy nagyon kényelmes nadrágra és felsőre van szükséged, matracot és pokrócot kapsz tőlünk :) 
 
Az óra előtt lehetőleg 2-3 órával már ne egyél nehezet, és ne fogyassz semmilyen élénkítő szert. Egy alkalom 90 perces. 
 
A jóga minden pozíciójában csak annyira maradj benne, amíg kényelmes és stabil. Ne feledd, egy “sportról” van szó, ezért amennyiben valamilyen problémád van, kérlek, vedd figyelembe, és ha bizonytalan vagy abban, hogy gyakorolhatsz-e, akkor kérj tanácsot tőlem!
 
(A Bálint Ház Tóra és Jóga kurzusa nem része az amerikai franchaise-nak. A kettőt oktatónk a Ház inspirációjára saját témákkal és módszerekkel dolgozza össze, természetesen figyelembe véve az amerikai tanulságokat is.)
 
 
 
Gyakorlati infók
 
A gyakorlásokon egymástól függetlenül is részt tudsz venni.
 
Mit hozz magaddal?
Kényelmes nadrágot, pólót (ha fázós a lábad:zoknit) és ha szeretnéd, egy kisebb törcsit magad alá vagy az arcod alá
MATRACOT és POKRÓCOT mi adunk neked :)
 
Mikorra érkezz?
Érkezz a kezdés előtt kérlek egy pár perccel, hogy legyen időd átöltözni, elhelyezkedni
 
Előzetes regisztráció nem szükséges. 

Belépő 


1 alkalom: 2 000 Ft
5 alkalmas bérlet: 8 500 Ft
 
A belépő megváltható on-line bankkártyás fizetés során is:
1 alkalomra: fizetes.balinthaz.hu/1-alkalmas-joga-es-tora 
5 alkalmas bérlet: fizetes.balinthaz.hu/5-alkalmas-joga-es-tora
A vásárlás során megadott e-mail címre küldjük a visszaigazolást, ami egyben a belépőjegy az eseményre.

Utalással, pénztári befizetéssel, SZÉP kártyával és bankkártyás helyszíni fizetéssel is lehet belépőt váltani a következő űrlap kitöltésével:

 
Helyszín 

Bálint Ház (1065, Révay utca 16.)


 

Szervező 

A program fő támogatója a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS), amely 1991-ben jött létre, a The American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) magyarországi szervezeteként. Hazánk legnagyobb zsidó humanitárius szervezete kiemelten közhasznú szervezet,  célja, hogy hozzájáruljon a zsidó identitás kialakításához és megtartásához. Küldetése 26 éve változatlan: jóléti és szociális programok keretében elsősorban idős holokauszt-túlélőknek és rászoruló gyermekes családoknak nyújt segítséget. Ezen felül közösségépítő és önkéntes programokat szervez. Az elesettek iránti felelősségvállalást évről évre nagyobb energiákkal, ám kifinomultabb eszköztárral valósítja meg, amely a támogatottak testi és lelki egészségét egyaránt szem előtt tartja.


Az alapítvány jelenleg három fő területen – Szociális támogatás, Közösségépítő programok és Általános humanitárius programok – 9 programot működtet: JCC Budapest - Bálint HázHolokauszt Túlélők ProgramjaIntergenerációs ProgramJaffe Zsidó CsaládsegítőJudafest Utcafesztivál és Zsidó Filmfesztivál (ZSIFI) és a Narancsliget Adományközpont.

 

Belépő: 2000 Ft,