Home
2021. július 28. szerda |h k sze cs p szo v
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
 
Július 31. szerda
Kalligráfia workshop, beszélgess Holokauszt túlélőkkel, kórus & filmvetítés
Maccabi Játékok a Bálint Házban
Jegyfoglalás
Kérjük, adja meg kötelező adatait (e nélkül a foglalás érvénytelen!)

Kérjük nyomtassa ki a visszaigazolt e-mailt. Jegyét ennek birtokában tudjuk biztosan kiadni!
Szakmai jegy 1111Ft db

Ajánlás
Kérjük adja meg adatait.
 
A 15. Európai Maccabi Játékok idején programokkal és szolgáltatásokkal várjuk a versenyzőket, kísérőiket és a közönséget!
A Bálint Ház, a magyar zsidó közösség otthona nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az ideérkezők számára kellemesebbé és tartalmasabbá tegye a Maccabia napjait. Kínálunk pihenési, felfrissülési, és csomagmegőrzési lehetőséget is, és izgalmas, a magyar zsidóság életét, közösségünk tagjait is bemutató programokat is.
Különleges és örömteli napok elé nézünk, büszkék lehetünk, hogy idén Budapesten kerül megrendezésre az európai zsidóság egyik kulcsfontosságú eseménye. Közönségünk számára is szeretnénk megadni a lehetőséget, hogy találkozhassanak a versenyzőkkel és kísérőikkel, és részt vegyenek programjainkon.
 

Július 31. szerda /// tovább a többi napra
 

14:00-18:00 - ingyenes
Kalligráfia workshop Magyar Sárával
Helyszín: Ludovika Campus
Ismered a Héber ABC-t? Tudod, hogy hogyan írtak őseink? Magyar Sára workshopja alatt megismerkedhetsz ezekkel, megtanulhatod, hogyan írd le a neved, a legfontosabb Héber szavakat és mindezt különleges tintával és tollszárral írhatod majd le!

15:00-17:00 - ingyenes
Egy találkozás, ami után már nem leszel ugyanaz: beszélgess Holokauszt túlélőkkel
A szomorú igazság, hogy a túlélőkkel való találkozás lehetősége évről-évre egyre csökken. Ne hagyd ki ezt az ajándékot, hiszen mi vagyunk az utolsó generáció, akik még személyesen beszélgethetnek ezekkel az emberekkel, akiktől annyi mindent tanulhatunk.

18:00-19:00 - ingyenes
KohnCerto Kórus (A Salom Klub kórusa)
A Salom Klub Dalkörének előadása. Gyere és hallgasd meg senior tagjaink előadásában a legismertebb zsidó dalokat!
 
19:00-21:00 - jegy: 1800 Ft
Filmvetítés és beszélgetés a rendezővel: Soul Exodus
magyar dokumentumfilm, 93 perc, 2016
Bereczki Csaba Soul Exodus című új, egészestés, zenés dokumentumfilmjének középpontjában a The Brothers Nazaroff hagyományos klezmerzenét játszó alkalmi formáció tagjai állnak. A dokumentumfilmben az amerikai születésű zenészek - Michael Alpert, Dan Kahn, Psoy Korolenko, Bob Cohen, Jake Shulman-Ment - a klezmeren keresztül keresik gyökereiket, önmagukat, zsidó identitásukat. A Soul Exodus szereplői egyfajta fordított exodusként kelnek útra: hajóval utaznak nyugatról keletre, Montrealból New York, Párizs, Berlin, Budapest, Nagyvárad érintésével jutnak el Besszarábiába, Moldovába.
Szereplők: Michael Alpert, Dan Kahn, Psoy Korolenko, Bob Cohen, Jake Shulman-Men | Vágó: Lemhényi Réka | Producer: Sándor Pál | Operatőr: Nemes Tibor | Forgatókönyvíró: Bereczki Csaba | Rendező: Bereczki Csaba | Hang: Zányi Tamás


 

Szolgáltatásaink a játékok alatt 
2019. július 29. - augusztus 6.

Matza Kávézó: frissítők és finom falatok, büfé ebéd lehetőséggel.
Nyitva: 10:00-19:00  (Szombat kivételével)
 
Chill-out szoba: a játékok követésében megfáradt kísérők és a közönség számára kialakított teremben nyugágyakkal, limonádéval várjuk a kikapcsolni vágyókat. 
Nyitva: 10:00-19:00  (Szombat kivételével)
 
Bálint Shop: itt megveheted a Bálint Ház logójával ellátott ajándéktárgyainkat, melyek jól jöhetnek a nyáron is! 
Nyitva: 10:00-19:00  (Szombat kivételével)
 
Helyszín 

Bálint Ház (1065, Révay utca 16.)


 

A Bálint Házról

A Bálint Ház fő támogatója a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS), amely 1991-ben jött létre, a The American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) magyarországi szervezeteként. Hazánk legnagyobb zsidó humanitárius szervezete kiemelten közhasznú szervezet,  célja, hogy hozzájáruljon a zsidó identitás kialakításához és megtartásához. Küldetése 28 éve változatlan: jóléti és szociális programok keretében elsősorban idős holokauszt-túlélőknek és rászoruló gyermekes családoknak nyújt segítséget. Ezen felül közösségépítő és önkéntes programokat szervez. Az elesettek iránti felelősségvállalást évről évre nagyobb energiákkal, ám kifinomultabb eszköztárral valósítja meg, amely a támogatottak testi és lelki egészségét egyaránt szem előtt tartja.

Az alapítvány jelenleg három fő területen – Szociális támogatás, Közösségépítő programok és Általános humanitárius programok – 9 programot működtet: Bálint HázHolokauszt Túlélők ProgramjaIntergenerációs ProgramJaffe Zsidó CsaládsegítőJudafest Utcafesztivál és Zsidó Filmfesztivál (ZSIFI) és a Narancsliget Adományközpont.