h k sze cs p szo v
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6

 

 

 
5779 zsidó ünnepek
 
2019. január 21. kedd
Tu BiSvát, a fák újéve
 
2019. március 20. csütörtök
Purim

 

Október 24. szerda, 18:00 - 20:00
Hét mocskos nap - Gárdos Péter könyvbemutató
Jegyfoglalás
Kérjük, adja meg kötelező adatait (e nélkül a foglalás érvénytelen!)

Kérjük nyomtassa ki a visszaigazolt e-mailt. Jegyét ennek birtokában tudjuk biztosan kiadni!

Ajánlás
Kérjük adja meg adatait.
A szerzővel Horváth Gergely (Kultúrfitnesz) beszélget. 
 
Mekkora hullámokat vethet egy apró rezdülés a történelem folyamán? Miként kapcsolódhat össze egymást nem is ismerő emberek sorsa?
Hét nap, három család és egy viharos évszázad története tárul elénk Gárdos Péter új regényében.
 
Vajon mi köze egymáshoz a Berlinben tanuló ifjú Szende Pálnak ahhoz a Szvetlana Tureckajához, aki a 30-as évek Moszkvájában egy végzetes estén éppen a szovjet titkosszolgálatot vezető Berija autójába szállt be? Hogyan kapcsolódik az életük Bódai Eszterhez, aki a budapesti gettóban próbálja túlélni a II. világháború borzalmait? Gárdos Péter új regényében összekapcsolódnak bagatell jellemhibák és a végletes emberi aljasság, az ártatlan testi vágy és a szexuális szadizmus, a kisemberek hétköznapjai és a mindent uralni akaró hatalom törekvései.
A Hét mocskos nap az élet apró esetlegességeiről és brutális szörnyűségeiről mesél, miközben azt kutatja, mi mindenen múlhat egy ember élete. Hét mocskos nap alatt járjuk be Európa XX. századi történetét annak minden borzalmával, titkával, iróniájával, rettegésével és reményével. Három család, egy orvosgyógyszerész dinasztia, egy zsidó boltos família és egy orosz művész család több generációjának meséje, melyet országhatárokon át, férfikézről férfikézre járó titkos fotók kötnek össze egy lányról, aki a kéjt a legkevésbé sem érezhette. Budapesten, Berlinben, Moszkvában, Párizsban és Kazahsztánban ismerjük meg a félelem, a diktatúra, a zene, az irodalom, az erotika és a túlélés mámoros varázsát. 
 
Gárdos Péter Balázs Béla-díjas filmrendező, író 1948-ban született Budapesten. A Metropolitan Egyetemen forgatókönyvírást, filmrendezést tanít. Legemlékezetesebb filmjei az Uramisten, a Szamárköhögés, A skorpió megeszi az ikreket reggelire és a Porcelánbaba. Alkotásai számos díjat nyertek a világ jelentős filmfesztiváljain. Szülei szerelmének igaz történetét Hajnali láz című első regényében írta meg. A kötetből, amelyet harminchat nyelvre fordítottak le, filmet is készített.
 
A beszélgetés után a kötet 20% kedvezménnyel megvásárolható és dedikáltatható. 
 
 
A beszélgetés ingyenes, de ajánlott 1500 Ft-os adományával ön a Bálint Házat támogatja további programok és a közösségi élet szervezésében.
 
 
További információ: buchler.andras@librikiado.hu
 
 
Helyszín 

Bálint Ház (1065, Révay utca 16.)


 

Szervező 

A program fő támogatója a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS), amely 1991-ben jött létre, a The American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) magyarországi szervezeteként. Hazánk legnagyobb zsidó humanitárius szervezete kiemelten közhasznú szervezet,  célja, hogy hozzájáruljon a zsidó identitás kialakításához és megtartásához. Küldetése 26 éve változatlan: jóléti és szociális programok keretében elsősorban idős holokauszt-túlélőknek és rászoruló gyermekes családoknak nyújt segítséget. Ezen felül közösségépítő és önkéntes programokat szervez. Az elesettek iránti felelősségvállalást évről évre nagyobb energiákkal, ám kifinomultabb eszköztárral valósítja meg, amely a támogatottak testi és lelki egészségét egyaránt szem előtt tartja.

Az alapítvány jelenleg három fő területen – Szociális támogatás, Közösségépítő programok és Általános humanitárius programok – 9 programot működtet: Bálint HázHolokauszt Túlélők ProgramjaIntergenerációs ProgramJaffe Zsidó CsaládsegítőJudafest Utcafesztivál és Zsidó Filmfesztivál (ZSIFI)Narancsliget Adományközpont és Női Egészségmegőrző Program.

 

Ingyenes program.

 
 
 

Sorsok Háza - Rangos beszélgetések a Bálint Házban

Közzétette: Bálint Ház – 2018. október 4., csütörtök