Home
Március 8. vasárnap, 15:00 — - 19:00
Pazar Családi Purimi buli a palotában
0
Jegyfoglalás
Kérjük, adja meg kötelező adatait (e nélkül a foglalás érvénytelen!)

Kérjük nyomtassa ki a visszaigazolt e-mailt. Jegyét ennek birtokában tudjuk biztosan kiadni!
Alapjegy 1200 Ft db
Családi jegy 3200 Ft db

Ajánlás
Kérjük adja meg adatait.

A programot  kisgyermekes családoknak ajánljuk (4-11 éves korig). Ismerkedjetek meg a zsidó ünnepekkel, szokásokkal, micvékkel! A Bálint Ház idei gyerekprogramsorozatának központjában a zsidó hősök állnak. Minden alkalommal más-más szuperhőssel találkozhattok, hanukakor például Júda Makkabival, purimkor Eszterrel és Mordehájjal, pészáhkor pedig Mózessel és Áronnal.

Ez alkalommal Mordeháj és Eszter várja a lelkes kalandorokat, ahol tervének minden részletébe beavatja az arra érdemeseket, mivel népet ismét veszély fenyegeti. Ezúttal is az ifjakon a sor, hogy segítsék megakadályozni a közelgő vihart. Minden segítségre szükség van, mert csak egy valódi, összeforrott közösség képes felvenni a harcot a tudatlanok zsarnokságával, ehhez pedig elengedhetetlen a gyermeki bölcsesség.

Persze lesznek olyanok, akik szeretnének más bőrébe bújni vagy közelebbről megismerkedni állati mivoltjukkal. Az arcfestés mestere rendelkezésükre áll. Ki ne akarná magára ölteni a denevérember maszkját? Vagy esetleg pikkelyeket? A szárazföldi halak amúgy is ritkaságszámba mennek manapság. Amit az alany el tud képzelni, az ecset forgatója képes megvalósítani. :)

Akik különösen kreatív hangulatban érzik magukat, tegyenek egy próbát a királyság legjobb kézművesének ideiglenes műhelyében. Ügyes kezekre mindig szükség van.

Ismét megnyitjuk családi szabadulószobánkat, ami új feladatokkal várja az érdeklődőket.

Készítsétek purimi fotókat Eszter királynő palotájában.

 

15:00 - 19:00 kézműves foglalkozás, purimi játékok, szabaduló szoba, arcfestés, purimi szerencsebarlang

17:00 - 18:00 – Hahó együttes koncertje

 

A program a JCC Budapest - Bálint Ház, a MAZSIHISZ - Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, a Manóra Egyesület és a Jaffe Családsegítő Szolgálat közös szervezésében valósul meg. Ezúttal is találkozhattok nálunk a Benjámin óvoda óvónénijeivel.

 

A Purimi programunk alatt, a JCC Budapest - Bálint Házban befizetőknek, 10% kedvezményt adunk a Camp Jichak szarvasi családi tábor árából

A kedvezmény kizárólag március 8-án 15 - 19 óráig érvényes!

 

Mi az a Kaland Ház?

A Kaland Ház egy egész éven átívelő programsorozat, melynek foglalkozásain a gyerekek játékosan tanulhatnak a régen élt történelmi ősökről, miközben megismerkednek a zsidó kultúrával. Hiszünk abban, hogy a múlttal való kapcsolat szilárdan megalapozza az egészséges, erős és élénk zsidó jövőképet.

 

További időpontok, KALANDRA FEL! 

 

2020. április 9. csütörtök 16:30 - 18:30 Család-barát széder – Mózes, Mózes vezess hát…!

 

Helyszín 

Bálint Ház (1065, Révay utca 16.)

 A Kaland Ház főtámogatója a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (JDC-MAZS), amely 1991-ben jött létre, az The American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) magyarországi szervezeteként. A kiemelten közhasznú szervezet célja, hogy hozzájáruljon a zsidó identitás kialakításához és megtartásához.

A JDC/Joint „újkori” története Magyarországon, 38 év illegalitás után 1991-ben indult újra, ekkor hozta létre a nemzetközi szervezet a ma is működő JDC-MAZS Alapítványt. Elsőként az idős túlélők megsegítésére megalakult a Holokauszt Túlélők Programja. Kezdetben a legfontosabb feladat a segélyek folyósítása volt, de fokozatosan előtérbe került a rászorulóknak nyújtott szolgáltatáscsomagok kidolgozása, bevezetése és rendszerbe foglalása, valamint a kapcsolatépítés és a közösségi élet felélesztése is.

Az alapítvány jelenleg három fő területen – Szociális támogatás, Közösségépítő programok és Általános humanitárius programok – 9 programot működtet: Bálint Ház, Holokauszt Túlélők Programja, Intergenerációs Program, Jaffe Zsidó Családsegítő, Judafest Utcafesztivál és Zsidó Filmfesztivál (ZSIFI), Narancsliget Adományközpont és Női Egészségmegőrző Program.

Alapjegy 1200 Ft Családi jegy 3200 Ft