Home
Április 20. szombat, 16:30 — - 19:00
Családi széder – Kelj át velünk a Vörös-tengeren száraz lábbal!
Család-barát széder a Bálint Házban
0
Jegyfoglalás
Kérjük, adja meg kötelező adatait (e nélkül a foglalás érvénytelen!)

Kérjük nyomtassa ki a visszaigazolt e-mailt. Jegyét ennek birtokában tudjuk biztosan kiadni!
Alapjegy 3500 Ft db

Ajánlás
Kérjük adja meg adatait.

A Bálint Ház programsorozata 0-12 éves gyerekeknek, családoknak. Kelj át velünk a Vörös-tengeren száraz lábbal!

Egy hagyományos széder este, mely felnőtteknek és gyerekeknek is egyaránt élvezetes.

Családi széder estére hívunk Titeket, amelynek során elmeséljük, hogyan vonultunk ki Egyiptomból és vándoroltunk a sivatagban. Sok szó lesz Mózesről, nehezen meggyőzhető Fáraóról, sáskákról, békákról, és még inkább csodákról. Az is kiderül, hogy mi köze mindehhez a széder-tálon szereplő ételeknek.

A szédert Forgács György (Ubul) vezeti akit a szarvasi Camp Jichak családi táborból ismerhettek. Gyerekeknek 3 éves kortól 12 éves korig ajánljuk.

A menü kóser, hideg vacsora lesz:
Hidegtál:
mini fasírt golyó
- mini rántott pulyka csíkok
- csontozott töltött csirkecomb
- zsidó tojással töltött paradicsom |  Majonézes burgonya saláta
 |  Makonézes kukorica saláta
- Macesztorta
- kóser szőlőlé
(A szombat törvényei miatt nem lesz meleg a vacsora – de majd a jó hangulat garantált!)

 

Szervező: Bálint Ház és a Camp Jichak családi tábor

Széder jegy


Jegyár: 3500 Ft felnőtt és 2000 Ft gyerekek esetén.

A jegyeket kizárólag elővételben, legkésőbb ápilis 15-én 19 óráig, lehet megvásárolni! A program napján befizetés nem lehetséges!

 

What the SZ*DER?

Pészah, az egyiptomi kivonulás ünnepe - Peszah ünnepnapjai niszán hónap tizenötödikétől huszonkettedikéig, míg Izraelben csak huszonegyedikéig tartanak.

Az ünnep első napja az Egyiptomból való kivonulásra, utolsó napja pedig a tengeren való átkelésre emlékeztet.

Pészáh emlékeztet minket arra, hogy Isten gondoskodott a zsidóságról és kiszabadít minket a rabszolgaságból.

A szukottal és a sávuottal együtt ez a három, úgynevezett zarándokünnep egyike, melyen a Szentély fennállásának idején a zsidók Jeruzsálembe mentek, hogy áldozatot mutassanak be. A pészáchi áldozatnak kiemelt jelentősége volt a Szentély-korabeli zsidóságban.

 

Mi az a Kaland Ház?

A Bálint Ház új gyerekprogramsorozatot indít, aminek első állomása a Judafesten volt. Egyre nehezebben választhatók el egymástól az évszakok. Egyik pillanatban még rövidnadrágban flangálsz a parkban, és a nemrég elfogyasztott jégkrém maradványait pórbálod lenyalogatni a pólódról, a következőben pedig már bokáig jársz a 10 centi vastag hórétegben, amit az éjszaka folyamán ráreszelt a világra az Örökkévaló.
Szerencsére az egész éven átívelő programsorozat, a Kaland Ház programjai, Rút és Efráim vezetésével mindig az alkalomhoz illő programokkal terelik el a figyelmed a természet szeszélyeiről, és vezetnek be a zsidó kultúra rejtelmeibe.

 
Helyszín 

Bálint Ház (1065, Révay utca 16.)A Kaland Ház főtámogatója a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS), amely 1991-ben jött létre, az The American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) magyarországi szervezeteként. A kiemelten közhasznú szervezet célja, hogy hozzájáruljon a zsidó identitás kialakításához és megtartásához.

A JDC/Joint „újkori” története Magyarországon, 38 év illegalitás után 1991-ben indult újra, ekkor hozta létre a nemzetközi szervezet a ma is működő JDC-MAZS Alapítványt. Elsőként az idős túlélők megsegítésére megalakult a Holokauszt Túlélők Programja. Kezdetben a legfontosabb feladat a segélyek folyósítása volt, de fokozatosan előtérbe került a rászorulóknak nyújtott szolgáltatáscsomagok kidolgozása, bevezetése és rendszerbe foglalása, valamint a kapcsolatépítés és a közösségi élet felélesztése is.

Az alapítvány jelenleg három fő területen – Szociális támogatás, Közösségépítő programok és Általános humanitárius programok – 9 programot működtet: Bálint Ház, Holokauszt Túlélők Programja, Intergenerációs Program, Jaffe Zsidó Családsegítő, Judafest Utcafesztivál és Zsidó Filmfesztivál (ZSIFI) és a Narancsliget Adományközpont.

Alapjegy 3500 Ft