Home
hétfő, 15:30 — - 17:30
Csupaszívek örömtánca
Örömtánc sérült fiataloknak a Bálint Házban
0
Minden hétfőn
Jegyfoglalás
Kérjük, adja meg kötelező adatait (e nélkül a foglalás érvénytelen!)

Kérjük nyomtassa ki a visszaigazolt e-mailt. Jegyét ennek birtokában tudjuk biztosan kiadni!

Ajánlás
Kérjük adja meg adatait.
Helyszín: Izraeli Kulturális Intézet Budapest, Paulay Ede u. 1, 1061
Első találkozó: 2017. 09. 11.

A zsidó értékek közül az egyik legfontosabb a “Tikun Olam” (héber kifejezés, jelentése: a világ megjobbítása) ami a gyakorlatban a zsidó közösség érdekein túlmutató, a társadalom egészét segítő kezdeményezések felkarolását jelenti.
 
A Bálint Házban 10 éve minden hétfőn ingyenes hóra táncház várja értelmi sérült fiataljainkat. Van, aki remekül megtanulja a lépéseket, de a lényeg a tánc nyújtotta felszabadultság, öröm. A szülők eközben megpihennek, elnézegetik gyermekeik mosolygós arcát, beszélgetnek, megisznak valamit a kávézóban. A tánc előtt kreatív, többnyire ajándékkészítő kézműves foglalkozások is vannak már.
Egy-egy délutánon 30-40 fiatal, 15-20 szülő vesz részt és 5-6 segítő csatlakozik önkéntesen, akiknek a száma évről évre nő.
A foglalkozásokat a Bálint Ház munkatársai és önkéntesei tartják.
A fiatalok számos szociális intézményből érkeznek. A Bárczi Gusztáv Iskolán kívül a Küldetés Egyesület Napközije, a Filadelfia Fejlesztő Napközi, a Nemadomfel Alapítvány értelmi sérült munkatársai, a MAZSIHISZ Israel Sela Otthonának, a Down Alapítvány kőbányai otthonának és az Egyenlő Esélyekért Alapítvány csömöri lakói is idejárnak, de természetesen a kapu nyitott- bárki jöhet.
Az évek során új és új hagyományok születtek. Az év végén „csoportos vizsga” van, ahol mindenki apróbb ajándékot kap. Egyre többen itt tartják születésnapjukat.