Home
Február 2. vasárnap, 11:00 — - 13:00
DIY Zsidóság
Találd meg velünk a saját utad!
0
Jegyfoglalás
Kérjük, adja meg kötelező adatait (e nélkül a foglalás érvénytelen!)

Kérjük nyomtassa ki a visszaigazolt e-mailt. Jegyét ennek birtokában tudjuk biztosan kiadni!
Alapjegy 1500 Ft db
Családi jegy 2500 Ft db

Ajánlás
Kérjük adja meg adatait.
Tu biSvát: Személyes édenkert - hol van az Éden? 
 
Uralkodunk a természet felett avagy gondoskodunk róla? Milyen növényhez hasonlatos az ember, és miért van a föld alatt a fák gyökere?
Az előadás és beszélgetés után elkészítjük saját Tu biSvát széder tálunkat.
 
A Budapest JCC - Bálint Ház programsorozatot indít mindazoknak, akik szeretnék a zsidó ünnepeket testközelből megismerni. 
 
Gyere el, ha...:
 
  • gyerekeid vannak, és szívesen bevonnád őket egy zsidó programba
  • szeretnél otthon ünnepelni, de nem tudod, hogyan tedd
  • vannak kérdéseid, vagy épp, hogy nincsenek
  • biztonságos tanuló terepre vágysz
 
 
Nálunk nincs elvárás, nincs ítélkezés, és sem nyelvtudás, sem bármilyen előképzettség nem szükséges.  
A programok az ünnepekhez igazodnak, és azok gyakorlati megvalósításához adnak segítséget.
Az egyes alkalmakon először egy előadás keretében elméleti, majd gyakorlati formában ismerkedhetsz meg az ünnepek megtartásának részleteivel.
 
 
Programtartók 
 
  • Kőszegi Juci informális oktató. Szerzője (mások mellett) a "Hittan munkafüzet első osztályosoknak - történetek a Tórából" című oktatási anyagnak, amelyből a Lauder Iskola diákjai, illetve minden, zsidó hittanra beíratott diák tanul ma Magyarországon. Korábban a Bálint Ház gyermek és ifjúsági programjainak, jelenleg a felnőtt és oktatási programok szervezője. Az Éld át! interaktív, érzékenyítő foglalkozás kidolgozója. Több ifjúsági szervezet tanácsadója.
     
  • Wéber Edina judaisztika szakos végzettséggel és vallásos háttérrel világszerte számos zsidó közösség jó ismerője, a JCC Budapest - Bálint Ház több, felnőtteknek szóló, zsidó hagyományokat rendhagyó módon megismertető korábbi, illetve jövőbeli programjának gazdája (SMAntra, Melton School of Adult Jewish Learning).

Jelentkezz, regisztrálj, gyere!

Az esemény klub jellegénél fogva kizárólag az első 15 jelentkezőt tudjuk csak regisztrálni és beengedni a terembe.

Belépő: 1500 Ft / alkalom, családi jegy (két felnőtt részére): 2500 Ft / alkalom
Gyerekeknek 14 éves korig ingyenes a program. A jegy magában foglalja az Éden játszóház használatát gyeremek(ei)d számára, felügyelettel, az alkalom témájához kapcsolódó foglalkozással, és egy könnyű ebédet minden résztvevőnek.
 

Helyszín 

JCC Budapest - Bálint Ház (1065, Révay utca 16.)

 

Szervező

 
 

A szeminárium főtámogatója a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS), amely 1991-ben jött létre, az The American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) magyarországi szervezeteként. A kiemelten közhasznú szervezet célja, hogy hozzájáruljon a zsidó identitás kialakításához és megtartásához.
A MAZS Alapítvány hazánk legnagyobb zsidó humanitárius szervezete. Küldetése 26 éve változatlan: jóléti és szociális programok keretében segítséget nyújt elsősorban idős holokauszt-túlélőknek és rászoruló gyermekes családoknak. Ezenfelül közösségépítő és önkéntes programjaival erősíti a zsidó identitást és összetartozást. Az elesettek iránti felelősségvállalást évről évre nagyobb energiákkal, ám kifinomultabb eszköztárral valósítja meg, amely a támogatottak testi és lelki egészségét egyaránt szem előtt tartja.
A JDC/Joint „újkori” története Magyarországon, 38 év illegalitás után 1991-ben indult újra, ekkor hozta létre a nemzetközi szervezet a ma is működő JDC-MAZS Alapítványt. Elsőként az idős túlélők megsegítésére megalakult a Holokauszt Túlélők Programja. Kezdetben a legfontosabb feladat a segélyek folyósítása volt, de fokozatosan előtérbe került a rászorulóknak nyújtott szolgáltatáscsomagok kidolgozása, bevezetése és rendszerbe foglalása, valamint a kapcsolatépítés és a közösségi élet felélesztése is.
Az alapítvány jelenleg három fő területen – Szociális támogatás, Közösségépítő programok és Általános humanitárius programok – 9 programot működtet: Bálint Ház, Holokauszt Túlélők Programja, Intergenerációs Program, Jaffe Zsidó Családsegítő, Judafest Utcafesztivál és Zsidó Filmfesztivál (ZSIFI) és a Narancsliget Adományközpont.
Alapjegy 1500 Ft Családi jegy 2500 Ft