Home
Január 31. hétfő, 18:00 —
EszterHáz Könyvklub
Zsigmond Anna : A Tiszától a Hefer völgyéig 1927-1948
0
Jegyfoglalás
Kérjük, adja meg kötelező adatait (e nélkül a foglalás érvénytelen!)

Kérjük nyomtassa ki a visszaigazolt e-mailt. Jegyét ennek birtokában tudjuk biztosan kiadni!
Alapjegy 7000 Ft db

Ajánlás
Kérjük adja meg adatait.
Zsigmond Anna könyve nem történelemkönyv, és nem is szépirodalom. A magyar zsidók Palesztinához való viszonyát dokumentálja, 1920-as és 1930-as évekből, sosem publikált, elsődleges források alapján. A könyv fejezetei lineárisan mutatják be a tragikus múlt egy szeletét. Apró darabokból – korabeli levelekből és fotókból, valamint visszaemlékezésekből rekonstruálta a múltat.
 
A könyv bemutatja a magyarországi Hasomer Hatzair baloldali ifjúsági mozgalom megalakulását, a cionista szervezet belső életét, vitáit, továbbá Palesztina történelmi és politikai helyzetét a Brit mandátum (1922-1937) alatt.
 
Magánlevelek, izraeli archívumok, képek segítségével megelevenedik az ismeretlen környezet, az ottani feladatok, kihívások, gazdasági és politikai döntések, megismerjük Palesztina politikai helyzetét, mindazt, ami újabb döntésüket kikényszerítette. Többekre csalódás és politikai megaláztatás várt, végül kiutasítás, és visszatoloncolás a fasizálódó Európába - Magyarországra.
A könyv személyes élettörténeteket mutat be, dokumentumokra alapozva. Az „5. aliya” tagjai között nem csak azoknak a gyerekeknek a szülei voltak, akik a családi örökségként megőrzött leveleket és fotókat a szerző rendelkezésére bocsátották, de Zsigmond Anna mindkét szülője is …
 


Az klub nyitott, de a részvétel regisztrációhoz és tagdíjhoz kötött. A program online, zoom-ban zajlik. Ha szeretnél részt venni a könyvről tartott beszélgetésen, kérjük, regisztrálj! 

Bejelentkezés: eszterhaz@gmail.com

Legyél Te is könyvklubunk tagja! Szeretettel várunk férfit és nőt, fiatalt és örök fiatalt.
 
Alapjegy 7000 Ft