Home
November 8. hétfő, 18:00 —
FemIntell
0
Jegyfoglalás
Kérjük, adja meg kötelező adatait (e nélkül a foglalás érvénytelen!)

Kérjük nyomtassa ki a visszaigazolt e-mailt. Jegyét ennek birtokában tudjuk biztosan kiadni!
Alapjegy 1800 Ft db

Ajánlás
Kérjük adja meg adatait.

AZ ESZTERHÁZ EGYESÜLET ÚJ SOROZATA


Beszélgetések alkotó nőkkel az útjaikról, törekvéseikről és arról, hogy miképpen látják a világot

1. rész:
Bárdos Judit Beszélget Gács Annával
“...A vágy, hogy meghatódjunk...”

Időpont: 2020. november 8. hétfő, 18.00-19.30
Helyszín: Zoom Platform

"Mit kezdjünk azzal a megindultsággal, amit egy hányatott sorsról szóló személyes elbeszélés oly gyakran kivált belőlünk?
Kukkolóként, empatikus civilként vagy kutatóként érintenek-e meg minket az ilyen találkozások?"

Gács Anna irodalmár, esztéta, szerkesztő és egyetemi oktató.
2000-től az ELTE Művészetelméleti és Médiakutató Intézetében, 2020-tól a Budapesti Műszaki Egyetem Szociológia és Kommunikáció tanszékén tanít, elsősorban a médiával kapcsolatos tárgyakat. Legutóbbi könyvében a médiával és a történelmi emlékezettel, az emlékek digitalizálásával kapcsolatos újabb kutatásait foglalja össze. Monográfiát írta a szerzőiség elméletéről. Kutatási területe a kortárs irodalom és művészet, irodalomelmélet és médiaelmélet, a kortárs önéletrajz-kultúra.
A József Attila kör tagja, majd a JAK-füzeteket, később a Beszélőt szerkesztette. 2015-től 2018-ig a Szépírók Társasága elnöke volt.
Könyvei:
A vágy, hogy meghatódjunk. Tanulmányok a kortárs önéletrajz-kultúráról. Magvető, Bp.,2020.
Miért nem elég nekünk a könyv. A szerző az értelmezésben, szerzőség-koncepciók a kortárs magyar irodalomban; Kijárat, Bp., 2002

Bárdos Judit magyar-orosz, majd filozófia szakot végzett az ELTE Bölcsészkarán. Ott szerzett PhD fokozatot. 1973-tól az ELTE BTK Esztétika Tanszékének oktatója. Esztétikát, filmesztétikát és filmtörténetet tanított. Esszéi, tanulmányai folyóiratokban jelentek meg. Rendszeresen ír könyvkritikákat az Élet és Irodalomba.

xxx

Az EszterHáz Egyesület FemIntell sorozata nyitott, de a részvétel regisztrációhoz kötött. A részvételi díj 1800 Ft / alkalom, az EszterHáz Könyvklub tagjai számára pedig a beszélgetések szabadon látogathatóak.
 
Infó & bejelentkezés: eszterhaz@gmail.com

Alapjegy 1800 Ft