Home
Február 12. szombat, 18:00 — - 18:30
Ízek, imák, városok | Eat, pray, explore
Izrael - Mitzpe Yeriho
0
Jegyfoglalás
Kérjük, adja meg kötelező adatait (e nélkül a foglalás érvénytelen!)

Kérjük nyomtassa ki a visszaigazolt e-mailt. Jegyét ennek birtokában tudjuk biztosan kiadni!

Ajánlás
Kérjük adja meg adatait.
Hávdálázzunk együtt és járjuk be a Földet!
A JCC Budapest – Bálint Ház legújabb sorozatában minden hónap első szombatján kinyitjuk érzékszerveinket, és megnézünk, meghallgatunk, megtapintunk, megszimatolunk és megkóstolunk egy várost! Mindig másikat.
Ebben a világ számos pontján élő zsidó barátaink lesznek a segítségünkre. Bepillantást engednek az életükbe, városuk nyüzsgésébe, megmutatják a legfontosabb zsidó helyeket és elbúcsúztatják a szombatot.
Indulás!
Ötödik helyszínünk az izraeli Mitzpe Yeriho, melyet a Deutsch család mutat be. 
 
 
Let’s do Havdallah together, and travel the world!
In the latest series of the JCC Budapest - Bálint Ház, on the first Saturday of every month we will open up our senses and see, listen, feel, sniff and taste a city! Always a different one.
Our Jewish friends from around the world will help us in this endeavour. They will give us a glimpse into their lives, the hustle and bustle of their city, show us the most important Jewish places, and say goodbye to the Sabbath.
All aboard!
Our fifth destination is Mitzpe Yeriho in Israel, explored by the Deutsch family. 
 
 
 
A rendezvény ingyenes és regisztrációhoz nem kötött, de örömmel vesszük, ha adományával segíti munkánkat. 
 
 
The event is free of charge and no registration is requiredWe welcome you to support our work with your donation. 
 
 
 

Szervező

 

Az esemény főtámogatója a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS), amely 1991-ben jött létre, az The American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) magyarországi szervezeteként . A kiemelten közhasznú szervezet célja, hogy hozzájáruljon a zsidó identitás kialakításához és megtartásához.
A MAZS Alapítvány hazánk legnagyobb zsidó humanitárius szervezete. Küldetése 29 éve változatlan: jóléti és szociális programok keretében segítséget nyújt elsősorban idős holokauszt-túlélőknek és rászoruló gyermekes családoknak. Ezenfelül közösségépítő és önkéntes programjaival erősíti a zsidó identitást és összetartozást. Az elesettek iránti felelősségvállalást évről évre nagyobb energiákkal, ám kifinomultabb eszköztárral valósítja meg, amely a támogatottak testi és lelki egészségét egyaránt szem előtt tartja.
A JDC/Joint „újkori” története Magyarországon, 38 év illegalitás után 1991-ben indult újra, ekkor hozta létre a nemzetközi szervezet a ma is működő MAZS Alapítványt. Elsőként az idős túlélők megsegítésére megalakult a Holokauszt Túlélők Programja. Kezdetben a legfontosabb feladat a segélyek folyósítása volt, de fokozatosan előtérbe került a rászorulóknak nyújtott szolgáltatáscsomagok kidolgozása, bevezetése és rendszerbe foglalása, valamint a kapcsolatépítés és a közösségi élet felélesztése is.

Az alapítvány jelenleg három fő területen – Szociális támogatás, Közösségépítő programok és Általános humanitárius programok – 9 programot működtet: Bálint Ház, Holokauszt Túlélők Programja, Intergenerációs Program, Jaffe Zsidó Családsegítő, Judafest Utcafesztivál és Zsidó Filmfesztivál (ZSIFI) és Narancsliget Adományközpont.

 

Ingyenes program.