Home
Június 13. csütörtök, 17:00 — - 20:00
Piros vonalak
Szexizmus, zaklatás, nők elleni erőszak
0
Jegyfoglalás
Kérjük, adja meg kötelező adatait (e nélkül a foglalás érvénytelen!)

Kérjük nyomtassa ki a visszaigazolt e-mailt. Jegyét ennek birtokában tudjuk biztosan kiadni!

Ajánlás
Kérjük adja meg adatait.
Közös tanulás mardrichoknak, fiatal aktivistáknak és közösségi tagoknak
 
❓ Tapasztaltad már, hogy a férfiak és nők között milyen egyenlőtlenségek vannak? Érezted már úgy, hogy te vagy másvalaki a környezetedben igazságtalan, akár kellemetlen helyzetbe került amiatt, mert lány/nő? Szerinted mik a piros vonalak egy kapcsolatban? A suliban vagy egyetemen? És más közösségi terekben, ahol megfordulsz?  
 
❗ Saját környezetünkben is nap mint nap megtörténik, hogy hátrányos megkülönböztetés, inzultus vagy akár erőszak ér lányokat, nőket. Előfordul, hogy ennek mi is szemtanúja vagyunk, de sokszor mindez a látókörünkön kívül történik. 
 
Ahhoz, hogy változzon a helyzet, hogy a közösségeink egyenlőségen alapuljanak, és mindenki biztonságban érezze magát bennük, nekünk is tennünk kell. Ezt elsősorban úgy tudjuk elérni, hogy jobban megértjük a problémát, hogy tanulunk másoktól, és úgy, ha odafigyelünk arra, hogy hogyan beszélünk, hogyan viselkedünk egymással.
 
A Szarvas Int'l Jewish Youth Camp, a Bálint Ház, a Hasomer Hacair Magyarország, a Hanoar Hatzioni Hungary és a Mozaik Hub csapatai egy tanulási sorozatot indítanak a szexizmus, zaklatás, nők elleni erőszak témákban. A sorozat célja, hogy megszólítsa a zsidó közösség fiatal tagjait, a szarvasi madrichokat, az ifjúsági szervezetek fiatal vezetőit, valamint a zsidó iskolák diákjait.  
 
Az első alkalommal a NANE Egyesület és a Patent Egyesület szakértőivel járjuk körbe az alapfogalmakat. Lesz szó a nemi egyenlőtlenségekről, a bullyingról, a traumáról és sok más kapcsolódó témáról. A program első felében rövid előadásokat hallhatsz majd, a második felében pedig egy panelbeszélgetéssel készülünk, ahol te is felteheted a témához kapcsolódó kérdéseidet. 
 
A program ingyenes. 
 
 
Helyszín 

Bálint Ház (1065, Révay utca 16.)

 
Ingyenes program.