Home
Február 18. csütörtök, 18:00 — - 19:00
Kiállítás
"Kövekből, fákból, vizekből" Izrael '93 - Mezey Béla kiállítása
0
Jegyfoglalás
Kérjük, adja meg kötelező adatait (e nélkül a foglalás érvénytelen!)

Kérjük nyomtassa ki a visszaigazolt e-mailt. Jegyét ennek birtokában tudjuk biztosan kiadni!

Ajánlás
Kérjük adja meg adatait.
Megnyitó: 2016. február 18. csütörtök, 18 óra. 
A kiállítást megnyitja: Róna Tamás - Alföldi Régió vezető rabbija 
 
MEZEY BÉLA fotóművész, a Magyar Állami Operaház ex-főmunkatársának kiállítása. A képek a Magyar Állami Operaház izraeli vendégszereplésekor készültek. Hat kiállítása volt az 1993-ban Izraelben készített felvételeiből.
 
Mezey Béla az Operaház fotósa volt évtizedeken át, az opera világának hazai és nemzetközi sztárjait fotózta rendszeresen, ahogy arról 9000 kinyomtatott fotó, 20 kötet és számos könyvborító tanúskodik. Követte az Operaház előadásait és a társulat vendégszerepléseit is.
Így jött létre a most kiállított sorozat. A tájképek, egzotikus növények képei felidézik Izrael ismert és kevésbé ismert, gyönyörű, a kultúrák egymás mellett élésének nyomán kialakuló arcait. A fotók időutazásra is invitálnak: több közülük ma már nem készülhetne el, mert az eltelt idő alatt megváltozott a környezet, a táj, az épület maga. Ilyen például a Siratófal bejáratát ábrázoló, különleges kép is. A rács helyén ma átlátást nem engedő üveg van. Szerencsénkre a fotók ezeket a ma már láthatatlan helyeket is megőrizték a számunkra.
 
 
Megtekinthető: 2016. március 1-ig minden nap 9:00-20:00-ig, programjainktól függően. Látogatása előtt kérjük, tájékozódjon: 061 791 0100!
 

Mezey Béla könyvei:
 
Így láttam őket, Budapest, 2000.
Az Operaház évkönyveivel együtt tizenhat kötetben jelentek meg fényképei, közöttük az Egy őrült naplója (1972), Ferencsik János (1972), Bejárt: Életem a tánc (1980) című kötetek.
 
 

 
Szponzor: Nikon Kft, Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete
Ingyenes program.