Home
November 30. hétfő, 15:00 —
Művészeti betekintő
A csúf, a gonosz és a vonzó
0
Jegyfoglalás
Kérjük, adja meg kötelező adatait (e nélkül a foglalás érvénytelen!)

Kérjük nyomtassa ki a visszaigazolt e-mailt. Jegyét ennek birtokában tudjuk biztosan kiadni!

Ajánlás
Kérjük adja meg adatait.
Új, online sorozatot indítunk a művészet kedvelőinek. Ha érdekel a modern és a kortárs művészet, itt a helyed. Izgalmas témák mentén ismerkedünk majd meg különleges művekkel és alkotóikkal. Második témánk a csúf, az ijesztő művészi ábrázolásának lehetőségeit járja körül. 
 
Vajon miért vonzanak minket a horror filmek, az újságok rémségekről és katasztrófákról szóló hírei? Már meséinkben is számolatlanul szerepelnek a tragédiák és a borzalmas események, amik segítenek kisgyermekként megküzdenünk az élet árnyoldalával. A csúf, a groteszk, a rémisztő, az undorító sokszor kerül a művészek figyelmének a középpontjába. Nézőiket (és olvasóikat) pedig éppen ezek a sötét árnyak vonzzák az alkotások felé. Ideje hát leszállnunk lelkünk mélységes zugaiba!
 
Akikről szó lesz: Karel Appel - COBRA csoport, Jean Dubuffet, Hieronimus Bosch, Jan Steen, Caravaggio, Grünewald, Szőllősy Géza, Kis Róka Csaba,
Wim Delvoy.
 
Előadó: Somogyi-Rohonczy Zsófia művészettörténész, a Ludwig Múzeum munkatársa. 
 

Regisztráció a zoom-előadásra: 

 
Webinar ID 
833 2839 8906
Webinar Passcode 
 5781
 

 
További időpontok és témák: 
 
december 14. A minimál gazdagsága
 

A Salom Klub a Holokauszt túlélők, a nyugdíjasok és a középgeneráció klubja. Rendszeresen szervez kulturális és közösségi programokat.

Kapcsolat: Repper Rita - repper.rita@balinthaz.hu.
Részletes információ a klubról itt található: www.balinthaz.hu/salomklub 

(Képek: Naptár-kiskép: Karel Appel. Weboldal fejléc: Hieronymus Bosch: Gyönyörök kertje, 1490, Részletes ajánló: Jean Dubuffet, La riante contrée, 1977.)
Ingyenes program.