Home
December 14. hétfő, 15:00 — - 16:30
Művészeti betekintő
A minimál gazdagsága
0
Jegyfoglalás
Kérjük, adja meg kötelező adatait (e nélkül a foglalás érvénytelen!)

Kérjük nyomtassa ki a visszaigazolt e-mailt. Jegyét ennek birtokában tudjuk biztosan kiadni!

Ajánlás
Kérjük adja meg adatait.
Új, online sorozatot indítunk a művészet kedvelőinek. Ha érdekel a modern és a kortárs művészet, itt a helyed. Izgalmas témák mentén ismerkedünk majd meg különleges művekkel és alkotóikkal. Második témánk a csúf, az ijesztő művészi ábrázolásának lehetőségeit járja körül. 
 
Decemberi alkalmunkon a minimalista művészetet nézzük meg közelebbről: "A minimalizmus (vagy minimal art) több modern művészeti irányzat (zenei, építészeti, formatervezési, egyéb) összefoglaló neve. Mindegyik művészeti ágban közös jellemzője, hogy az alkotók a lehető legkevesebb eszköz és anyaghasználattal igyekeznek műalkotásaikat létrehozni. A formák és a színek letisztultak, egyszerűek, amiből a stílusirányzat neve is ered." (Wikipédia)
Azaz a négyzetek, vonalak, egyszínű plasztikák világába látogatunk. Első látásra talán nem tűnnek nagyon izgalmasnak, ám éppen ez bennük a kaland: pontosan ezek a formák fognak megnyitni bennünk olyan ajtókat, amikről nem is álmodtunk volna!
 
Művészek, akikről szó lesz: Agnes Martin, Frank Stella, Ellsworth Kelly, Bak Imre, Jovánovits György, Piet Mondrian, Kazimir Malevics
 
Előadó: Somogyi-Rohonczy Zsófia művészettörténész, a Ludwig Múzeum munkatársa. 
 
Regisztráció a zoom-előadásra:
 
Webinar ID 
874 4050 8712
Webinar Passcode 
 5781

 
A Bálint Ház Salom Klubja a Holokauszt túlélők, a nyugdíjasok és a középgeneráció klubja. Rendszeresen szervezünk kirándulásokat, kulturális és közösségi programokat.
 
Információ: Repper Rita - repper.rita@balinthaz.hu
 
Részletes információ a klubról itt található: www.balinthaz.hu/salomklub
 
Facebook: www.facebook.com/SalomKlub
Ingyenes program.