Home
Augusztus 22. vasárnap, 20:00 —
Női karzat (Ismach Hatani)
ZsiFilmKlub - A 2017-es ZsiFi közönségdíjas filmje újra a vásznon
0
Jegyfoglalás
Kérjük, adja meg kötelező adatait (e nélkül a foglalás érvénytelen!)

Kérjük nyomtassa ki a visszaigazolt e-mailt. Jegyét ennek birtokában tudjuk biztosan kiadni!

Ajánlás
Kérjük adja meg adatait.

Helyszín: Margitszigeti Atlétikai Centrum, Margitsziget,1007 Budapest

 

Héber nyelven, magyar felirattal | izraeli film, 96 perc, 2016
Rendező: Emil Ben-Shimon
Szereplők: Evelin Hagoel, Igal Naor, Orna Banai

Egy rabbi nem csinál tavaszt…

Mi történik, amikor jeruzsálemi ortodox zsidó közösség külső hatásra arra kényszerül, hogy az eddigiekhez képest is szigorúbban tartsa a vallási szabályokat? Bár hangvételben könnyű vígjátékról van szó, A női karzat éles észrevételeket fogalmaz meg olyan témákban, mint a vallási fanatizmus, az elfogadás vagy éppen a hit erejének álcázott szexizmus.

Az Izraelben hatalmas sikert arató filmet rendező elsőfilmes Emil Ben-Shimon elmondása szerint a film forgatókönyve azokra a nőkre emlékeztette, akik között gyerekkorát töltötte – a többek között ebből fakadó eredetiség a film egyik meghatározó ereje.

IMDb 7/10 – stáblista, fotók, további információ

 


 

 
A Mozisziget az európai kulturális intézetek magyarországi hálózata, az EUNIC Hungary nyári, ingyenes szabadtéri vetítéssorozata. A filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal vetítjük. A Margitszigeti Atlétikai Centrum füves pályája augusztus 7–22. között esténként szabadtéri mozivá alakul - 16 kimenő nap, 16 menő film. A rendezvénysorozat teljes műsorát megtaláljátok a Mozisziget FB-oldalán. Pokrócot, párnát, nassolni- és innivalót hozzatok!
A vetítéseket csak megfelelő időjárás esetén tartjuk meg. Az esetlegesen elmaradt vetítéseket augusztus végén a Kino Café Moziban (Szent István krt. 16, 1137 Budapest) pótoljuk.

Ingyenes program.