Home
November 6. szerda, 16:00 — - 17:30
Bársony Ági zenei filmklub
FISCHER IVÁN portréfilm
0
Jegyfoglalás
Kérjük, adja meg kötelező adatait (e nélkül a foglalás érvénytelen!)

Kérjük nyomtassa ki a visszaigazolt e-mailt. Jegyét ennek birtokában tudjuk biztosan kiadni!

Ajánlás
Kérjük adja meg adatait.

Bársony Ági zenei filmklub - A világ operafilmtermésének legjavából válogat Bársony Ági a klub házigazdája. A legnagyobb énekesek, kiemelkedő előadások filmen, és hozzá egy szakértő személyiség, akivel el lehet beszélgetni a látottakról, és főként - a hallottakról!

Fischer Iván (magyar dokumentumfilm, 75 perc, 2014)

Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar a főszereplője a bemutatásra kerülő filmnek. Szerencsére sokszor találkozunk velük itthon is, pedig életük forgalmas repülőterek, hosszú busz- vagy hajóutak, próba- és koncerttermek, kényelmes vagy kevésbé kényelmes hotelszobák színterein zajlik. A három és fél évtizede alakult együttes akkor még nem sejtette, hogy ma a világ legjobbjai között tartják őket számon. Ez pedig köszönhető Fischer Iván rendkívüli személyiségének. A róla készített filmben Sólyom András rendező a 2014-es év zenekari turnéit követi, Váradi Júlia riporteri kérdései nyomán a pedig karmester bámulatos sokoldalúsága bontakozik ki. 

A két filmkészítő örömmel fogadta hívásomat és a vetítés alkalmából közvetlenül is mesélnek a zenekarral és karmesterükkel való kapcsolatukról, és a film készültének körülményeiről.

Rendező-operatőr: Sólyom András

Szerkesztő-riporter: Váradi Júlia

Vágó: Belágyi Tamás
 


 
A Budapest JCC - Bálint Ház Salom Klubja a Holokauszt túlélők, a nyugdíjasok és a középgeneráció klubja. Rendszeresen szervezünk kirándulásokat, kulturális és közösségi programokat.
 
Információ: Repper Rita - repper.rita@balinthaz.hu
 
Részletes információ a klubról itt található: www.balinthaz.hu/salomklub
 
Ingyenes program.