Home
2021. december 7. kedd |h k sze cs p szo v
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
 
November 12. péntek, 18:00
Rangos beszélgetések a JCC Budapest - Bálint Házban
Kiállás és bevállalás: Molnár Áron (noÁr)
Jegyfoglalás
Kérjük, adja meg kötelező adatait (e nélkül a foglalás érvénytelen!)

Kérjük nyomtassa ki a visszaigazolt e-mailt. Jegyét ennek birtokában tudjuk biztosan kiadni!
Bérlet Ft db

Ajánlás
Kérjük adja meg adatait.
Kedves Látogatóink, a Covid-betegség növekvő esetszámai miatt úgy döntöttünk, hogy a beszélgetést csak online, a Facebook-oldalunkon adjuk majd. Mindenkit szeretettel várunk a képernyők elé péntek este! 
 
Folytatódik sorozatunk Rangos Katalinnal, aki aktuális, a közéletünket leginkább meghatározó és egyéb érdekes témákban beszélget vendégeivel. Az eseményt hosszú idő után ismét a JCC Budapest - Bálint Ház nagytermében rendezzük meg, az aktuális járványügyi szabályok figyelembevételével, és ügyelve arra, hogy vigyázzunk egymásra a személyes találkozáskor is! 
 
Emberi jogi aktivista, (néha álarcos) énekes, színész. Molnár Áron, a noÁr mozgalom alapítója a legfontosabb problémákról beszél, slammel, érzékenyít és tettekkel mutat példát, hogyan lehet ezek mellett kiállni. 
Klíma- és ökológiai védelem, rasszizmus, hajléktalan emberek helyzete, gyermekbántalmazás, a kultúra szabadsága, oktatás, szabadon megélhető magyar identitás - csak néhány jelen társadalmunk égető kérdései közül, amelyekkel foglalkozik. Aktivizmusáért nemrég megkapta a  nemzetközi dalszerzők egyik legjelentősebb díját. De vajon mit tekint ő maga sikernek? Mit lehet tenni valójában ezekben, és más ügyekben? Mi az igazi segítség? Mik azok a csatornák, amiken átmegy az információ, és aktivitásra sarkall bennünket?  - mindezekről beszélget Molnár Áronnal Rangos Katalin.  
 
A részvétel ingyenes, de örömmel vesszük, ha adományával támogatja
az eseményt és más kulturális rendezvényeinket:

http://balinthaz.hu/egyszeri-tamogatas
 
 
Szervező

Az esemény főtámogatója a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS), amely 1991-ben jött létre, az The American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) magyarországi szervezeteként . A kiemelten közhasznú szervezet célja, hogy hozzájáruljon a zsidó identitás kialakításához és megtartásához.
A MAZS Alapítvány hazánk legnagyobb zsidó humanitárius szervezete. Küldetése 29 éve változatlan: jóléti és szociális programok keretében segítséget nyújt elsősorban idős holokauszt-túlélőknek és rászoruló gyermekes családoknak. Ezenfelül közösségépítő és önkéntes programjaival erősíti a zsidó identitást és összetartozást. Az elesettek iránti felelősségvállalást évről évre nagyobb energiákkal, ám kifinomultabb eszköztárral valósítja meg, amely a támogatottak testi és lelki egészségét egyaránt szem előtt tartja.
A JDC/Joint „újkori” története Magyarországon, 38 év illegalitás után 1991-ben indult újra, ekkor hozta létre a nemzetközi szervezet a ma is működő MAZS Alapítványt. Elsőként az idős túlélők megsegítésére megalakult a Holokauszt Túlélők Programja. Kezdetben a legfontosabb feladat a segélyek folyósítása volt, de fokozatosan előtérbe került a rászorulóknak nyújtott szolgáltatáscsomagok kidolgozása, bevezetése és rendszerbe foglalása, valamint a kapcsolatépítés és a közösségi élet felélesztése is.

Az alapítvány jelenleg három fő területen – Szociális támogatás, Közösségépítő programok és Általános humanitárius programok – 9 programot működtet: Bálint Ház, Holokauszt Túlélők Programja, Intergenerációs Program, Jaffe Zsidó Családsegítő, Judafest Utcafesztivál és Zsidó Filmfesztivál (ZSIFI) és Narancsliget Adományközpont.