Home
2021. december 7. kedd |h k sze cs p szo v
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
 
csütörtök, 10:00 - 10:30
Ringató
Minden csütörtökön
Jegyfoglalás
Kérjük, adja meg kötelező adatait (e nélkül a foglalás érvénytelen!)

Kérjük nyomtassa ki a visszaigazolt e-mailt. Jegyét ennek birtokában tudjuk biztosan kiadni!
Belépő: 1000 Ft, db
Bálint Kártyával 900Ft db

Ajánlás
Kérjük adja meg adatait.
Szeptember 4-től újraindul a Ringató foglalkozás!
 
Vedd ölbe, ringasd, énekelj! Énekes-hangszeres foglalkozások néhány hónapos kortól óvodás korig.

A foglalkozásokon az óvodát megelőző korosztály zenei nevelésére kapnak mintát a szülök, a kodályi elvek alapján. 
Szeretettel várnak a Ringatóra már néhány hónapos gyerekeket is és minden olyan anyukát, apukát, nagyszülőt, aki szívesen énekel, játszik együtt a kicsinyekkel, oldott, szeretetteli légkörben. Aki maga is úgy érzi, fontos az, hogy a művészet eszközeivel neveljünk, aki szívesen énekel, bővíti a dalkincsét, vagy éppen önmaga bátortalan az éneklésben, és segítségre, vagy az énekléssel kapcsolatban kialakult gátlásainak feloldására vágyik egy közösségben.
 
 
Kedves Vendégeink!
 
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Bálint Ház kiemelt figyelmet fordít a megfelelő védelmi intézkedések betartására a koronavírus (COVID-19) közösségi terjedésének megakadályozása, a fitnesz terem biztonságos használata, valamint vendégeink egészségének megóvása érdekében. Ennek megfelelően fontosnak tartjuk, hogy a koronavírus (COVID-19) járvány miatt kialakult helyzetben a fitnesz terem szolgáltatásait a megfelelő védelmi intézkedések bevezetésével továbbra is biztosítsuk vendégeink számára.
 
A jelen szabályzatban foglalt szabályokat a Bálint Ház területén tartózkodó, valamint a ház szolgáltatásait igénybevevő valamennyi vendég köteles betartani. A szolgáltatások igénybevétele jelen szabályok egyidejű elfogadását is jelenti.
 
  • A JCC Bálint Házban szervezett programokon vendégek - a terembeosztásokra, a megfelelő védőtávolság követelményére és az adott terem befogadóképességére tekintettel bevezetett
  • korlátozások figyelembevételével - részt vehetnek.
  • A Bálint Házba való belépéskor a belépő személynek egy 3 kérdésesből álló kérdőívet szükséges kitöltenie, amely a fertőzés kockázatának felmérését szolgálja.
  • A megfelelő higiéniai szabályok megtartása érdekében a Bálint Házba való belépéskor kötelező a kézfertőtlenítés.  A kézfertőtlenítők a bejáratnál, a mosdókban, az emeleti
  • társalgóban, valamint a fitneszteremben kerültek kihelyezésre.
  • Minden Bálint Házba belépő személy számára a Bálint Házban való tartózkodása alatt ajánlott a maszk viselése, ettől minden belépő személy saját felelősségére eltérhet.

Jelen szabályok megszegése, valamint a termet használó többi vendég zavarása esetén, az üzemeltető jogosult a szolgáltatás igénybevételét a szabálytalanságot elkövető személytől megtagadni.
 
Kérdés esetén forduljanak bizalommal egyik kollégánkhoz, valamint a info@balinthaz.hu e-mail címen is állunk szíves rendelkezésükre.
 
Köszönjük együttműködésüket!
 
Minden kedves vendégünknek kellemes időtöltést kívánunk!
 
 
 
 
A Ringató foglalkozások ára:
1000 Ft / család / alkalom
 
A részvételi díj az édesanyához tartozó szűk családra (2 felnőtt és a gyermekek) vonatkozik.
A csoport nyitott, folyamatosan lehet csatlakozni a foglalkozáshoz!
 
Foglalkozástartó: Liget Regina
 
 
 

Liget Regina vagyok, a 6. kerületi Tóth Aladár Zeneiskola furulya- és oboatanára. Évekig vezettem hangszerbemutató foglalkozásokat a legkisebbek számára és dalosjáték foglalkozásokat nagycsoportos óvodások részére. A Ringató alapelvei olyan értékeket közvetítenek, melyek számomra is nagyon fontosak, mélyen hiszek a zene személyiségformáló és lélekemelő hatásában. Szeretettel és sok mosollyal várok foglalkozásomra minden kedves érdeklődőt.

 
Ringató Bálint Ház
Facebook-csoport · 15 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Vedd ölbe, ringasd, énekelj! Kisgyermekkori zenei nevelés a kodályi elvek alapján minden csütörtökön 09:30 - 10:00 között a Bálint Házban. www.balint...
 
 

Mi történik a Ringató® foglalkozásokon? A foglalkozásokon a kodályi koncepció az óvodát megelőző korosztályra vonatkozó zenei nevelési elvei valósulnak meg. Mikor is kezdődjék a kisgyermek zenei nevelése? Kodály erre így válaszolt: “…kilenc hónappal a születése előtt, de tovább mennék: nem is a gyermek, az anya születése előtt kilenc hónappal kezdődik a gyermek zenei nevelése.” Természetesen Kodály akkor még nem a mai modern kutatásokra gondolt, az anya-magzat kapcsolatanalízisre, hanem arra, hogy minden édesanyának hinnie kell abban, hogy a gyermeke egészséges fejlődése szempontjából fontos már az újszülött gyermeke számára is énekelnie, mondókáznia, fontos az édesanya zenei műveltsége. Ehhez jó, ha ismer olyan gyerekdalokat, ölbeli játékokat, magyar népdalokat és egyéb énekelhető zenei anyagot, ami ízléses, nem “selejt”, ennek a korosztálynak való, amivel elkezdődhet a zenei nevelés a családban.

Miért jó rendszeresen Ringató® -ra járni? - mert a stabil anya-gyermek kapcsolat kialakulásában szerepet játszanak az ölbeli játékok; - mert a gyermekek saját zenei anyanyelvükkel találkoznak; - mert szép, értékes dalanyaggal és élő énekszóval, hangszerjátékkal vesszük őket körül; - mert az első közösségi élményeket az édesanyjukkal élhetik át; - mert a zenei képességek fejlődnek; - mert a zenei képességek fejlődése hat az érzelmi intelligenciára, az értelmi képességek ; emlékezet, figyelem, képzelet, kreativitás stb. fejlődésére, a beszéd- és a mozgásfejlődésre is; - mert a szülők is átélik a közös éneklés örömét; - és mert olyan útravalót kapnak, amely egész életükben elkíséri őket: a zene szeretetét!

Mi a célja a Ringató® foglalkozásoknak? Elsődlegesen az a cél, hogy a kismamák, a nagymamák, az édesapák megtanulják a fent említett dalanyagot, amiben az anyukák is, a gyerekek is örömüket lelik. Szeretnénk, ha hinnének a kodályi gondolatban, rádöbbennének annak igazára, hogy az énekszó, a közös ölbeli játék valóban a kicsinyek “lelki tápláléka” kell, hogy legyen. Anélkül, hogy túlságosan “tudományoskodónak” éreznék, megtanulnának néhány módszertani tudnivalót a kisgyermekkori zenei neveléssel kapcsolatban. Természetesen azt is szeretnénk, hogy a foglalkozásainkon jól éreznék magukat, felnőttek és gyerekek egyaránt élményt kapjanak.

Ringató® a gyakorlatban, néhány módszertani tudnivaló: A foglalkozások légköre oldott, felépítése, tartalma előre tervezett, de rugalmasan alkalmazkodik az adott helyzethez. A dalokat, mondókákat sokat ismételjük, egy-egy foglalkozáson belül is, de hétről hétre mindig visszatérünk a régebbiekre. Így az édesanyák könnyen megtanulják azokat. Fontos tudni, hogy a tanítás nem a kicsinyeknek szól, hanem a felnőtteknek. A gyerekeknek nincs semmi feladatuk, nem kell semmit produkálniuk, csak ott vannak velünk. Ha kedvük van, bekapcsolódnak egy-egy játékba.

A foglalkozások 30 percesek. Ritmushangszereket nem használunk, mert úgy véljük, nincsen funkciója ebben az életkorban. A gyerekek csak a szájukba vennék, hangszerként nem tudnák használni. Tudjuk, hogy motiváló ereje nagy az eszközöknek, de mi pont azt szeretnénk, ha tisztán, értékes zenei ingerekkel kötnénk le figyelmüket. Élő énekszó, élő hangszeres játék, népdalok, olykor népdalkánonok szólalnak meg általunk. Közösségben éljük át az éneklés örömét, a gyerekek pedig ízlésformáló, "tiszta forrásból" merített zenei élménnyel találkozhatnak. A foglalkozásokra nem kell semmi "extra" felszerelés, esetleg váltócipő vagy zokni. Kérjük, hogy játékot, enni-és innivalót ne hozzatok be a foglalkozásra, mert fontos, hogy a zene legyen a legfontosabb inger, amely körbeveszi a gyermekeket.

Mennyi idős kisgyerekkel lehet jönni a foglalkozásokra? Alsó korhatár tulajdonképpen nincs, várandós mamák is jöhetnek, hiszen a tanítás a felnőtteknek szól, nem a piciknek. A gyerekeket csak körülvesszük zenei ingerekkel, feladatuk nincs, produkálniuk sem kell semmit, csak "hallani", erre pedig már a néhány hónapos gyermek is képes. Vannak olyan ölbeli játékok, amelyeket az ülni, állni, járni tudó babákkal lehet játszani (velük is csak akkor, ha szeretnék). A kisebbek ezeket is csak "hallgatják", vagy a mama a csak gyengéden "höcögteti" picit a babát, a mondóka, dal lüktetésére, ami persze így helyes. Általában féléves gyerekekkel jönnek az anyukák (felnőtt családtagok), de már 3-4 hónapos babákkal is látogatják a foglalkozásokat. Egészen addig lehet jönni a gyerekekkel, amíg óvodába nem kerülnek, bár még a kiscsoportos óvodások is szívesen játsszák ezeket a játékokat, hallgatják a dalokat. A Ringató® foglalkozásokon a gyerekek nincsenek életkor szerint különböző csoportokra osztva.

Szeretettel várjuk tehát a Ringatóra az anyukákat, apukákat, nagyszülőket, akik szívesen énekelnek, játszanak együtt a kicsinyekkel, oldott, szeretetteli légkörben, aki maga is úgy érzi, fontos, hogy a művészet eszközeivel neveljünk, aki szívesen énekel, aki szeretné bővíteni a dalkincsét. Akadhatnak, akik önmagukban bátortalanok az éneklésben, és segítségre, vagy az énekléssel kapcsolatban kialakult gátlásaik feloldására vágynak egy közösségben - őket is várjuk! "Az ének a legszebben kimondott, belülről fakadó szó, a legemelkedettebben formált lelki szépség. Ha énekelsz, nem csak a hangodat formálod, hanem a lelkedet is, s azét is, aki hallgatja." (Marosi Julianna népdalénekes, népdalgyűjtő)


 
A szöveg forrása: Dr. Gállné Gróh Ilona, www.ringato.hu
Belépő: 1000 Ft, Bálint Kártyával 900Ft