Barion Pixel

Home
2022. május. 23. hétfő |h k sze cs p szo v
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
 
Május 5. szerda, 16:00 - 17:30
Bársony Ági zenei filmklub
Benjamin Britten: Változatok és fúga egy Purcell-témára
Jegyfoglalás
Kérjük, adja meg kötelező adatait (e nélkül a foglalás érvénytelen!)

Kérjük nyomtassa ki a visszaigazolt e-mailt. Jegyét ennek birtokában tudjuk biztosan kiadni!
Belépő: 1000 Ft, db

Ajánlás
Kérjük adja meg adatait.
Zenés filmklubunk továbbra is online jelentkezik, a Zoom esemény a filmvetítés után beszélgetéssel folytatódik. 
 
Benjamin Britten: Változatok és fúga egy Purcell-témára
 
1945-ben a brit Nevelésügyi Minisztérium azzal bízta meg Benjamin Brittent, hogy írjon egy olyan művet, ami megismerteti a fiatalokat a szimfonikus zenekar hangszereivel. Így született meg a mű, melynek alcíme: Zenekari kalauz fiataloknak. Britten egy másik, sok évszázaddal előbb élt nagy angol zeneszerző, Henry Purcell témáját vette alapul, és erre a motívumra építette fel a variáció sorozatot, amelyben a zenekar minden hangszere szóló szerepet kap, és bemutatkozik.
Ezt a művet vette elő a Royal Filharmonikus Zenekar most a Covid idején, hogy demonstrálja a zenekar összetartozását még így a távolból is. A zenekari muzsikusok otthonukban játsszák szólamaikat, fejhallgatóval és komputerrel figyelve egymásra és a karmesterre. Ezt a magányos tevékenységet rakja össze ügyesen a technika, és mi is tanúi leszünk a közös élménynek. Nemcsak nagyszerű zenei élményt kapunk, de beláthatunk egy zenekar felépítésébe, megismerkedünk a hangszerek színeivel, tulajdonságaival, és a varázslatos technika segítségével a szemünk előtt épül fel a teljes szimfonikus együttes.  
 
A Royal Filharmonikus Zenekart Alexander Shelley vezényli.
 
Érvényes Salom Klub tagságival a programon a részvétel ingyenes. A belépéshez szükséges Zoom linket emailben küldjük az előadás előtt 1 órával.
 
Klubtagságival nem rendelkezőknek a jegy ára 1.000 Ft, amit az alábbi regisztráció kitöltésével lehet vásárolni legkésőbb a kezdés előtt fél órával.
 
 
 
A filmklubról
A filmklub immár 12 éve jelentkezik a Bálint Ház Salom Klubjában, havi rendszerességgel. Minden alkalommal valamilyen komolyzenei téma kulisszatitkaiba avat be minket a klub programtartója Bársony Ágnes, zenei szerkesztő.
 
A Salom Klubról 
A Salom Klub a Holokauszt túlélők, a nyugdíjasok és a középgeneráció klubja. Rendszeresen szervez kulturális és közösségi programokat.
Kapcsolat: Repper Rita - repper.rita@balinthaz.hu.
Részletes információ a klubról itt található: www.balinthaz.hu/salomklub 
 
 
 
Belépő: 1000 Ft,