Home
2021. július 28. szerda |h k sze cs p szo v
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
 
Március 11. szerda, 15:00 - 18:00
Salom Klub Purim
A műsor elmarad!
Jegyfoglalás
Kérjük, adja meg kötelező adatait (e nélkül a foglalás érvénytelen!)

Kérjük nyomtassa ki a visszaigazolt e-mailt. Jegyét ennek birtokában tudjuk biztosan kiadni!

Ajánlás
Kérjük adja meg adatait.

Elsőként Dr. Verő Tamás rabbi mondja el a Purimi ünnepel kapcsolatos gondolatait.

Purim ünnepére, Raj Tamás főrabbi: Eszter könyvéről :"Valamennyi ünnepünk szorosan összefügg egy-egy bibliai könyv vagy részlet nyilvános felolvasásával. Ros hasaná (újesztendő) alkalmával Ábrahám és Izsák története, jom kipurkor (az engesztelés napján) Áron áldozata és a Jónás könyve, szukotkor (a sátrak ünnepén) Mózes és Salamon szentélyavató beszédei kerülnek a liturgia középpontjába, és így sorolhatnánk ezt tovább. Különösen igaz ez a megállapítás a legvidámabb zsidó ünnep, a purim esetében: Eszter könyvét (a megilát, vagyis ezt a tekercskönyvet) nemcsak felolvassuk ezen a napon, de az egész ünnep története, előírása csakis itt, ebben a szentírási műben olvasható. Ha Eszter könyve nem maradt volna fenn az utókor számára, zsidó ünnepeink sora is szegényebb volna..."
 

Zenés szórakoztató műsort hallhatunk a Monarchia Operett két vezető szólistájától; Kollár Erik Péter, és Árvai Dániel "Szenes Iván Emlékműsorukból" ad ízelítőt, akusztikus hangszerek kíséretével (zongora, gitár, hegedű)

Természetesen lesz "JELMEZVERSENY", és minden ötletes, otthon készült jelmezes "zsákbamacska" ajándékot kap! (ha valaki a fejére nyom egy kalapot a fotomata kelléktárából, az nem számít jelmeznek!)
Szóval lesz FOTOMATA, ahol azonnal elvihető polaroid képek készülnek.

Lesznek finom sütemények, és bízzunk benne, nagyon jó hangulat!A Bálint Ház Salom Klubja a Holokauszt túlélők, a nyugdíjasok és a középgeneráció klubja. Rendszeresen szervezünk kirándulásokat, kulturális és közösségi programokat.

Információ: Repper Rita - repper.rita@balinthaz.hu

Részletes információ a klubról itt található: www.balinthaz.hu/salomklub

 

Ingyenes program.