Home
2021. szeptember 16. csütörtök |h k sze cs p szo v
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
 
Szeptember 13. hétfő, 15:00 - 16:30
Színházi kulisszák mögött
Somogyvári Rudolf
Jegyfoglalás
Kérjük, adja meg kötelező adatait (e nélkül a foglalás érvénytelen!)

Kérjük nyomtassa ki a visszaigazolt e-mailt. Jegyét ennek birtokában tudjuk biztosan kiadni!
Belépő: 1000 Ft, db

Ajánlás
Kérjük adja meg adatait.
Folytatódnak Szebényi Ági színháztörténész  „Színházi kulisszák mögött!” színháztörténeti előadásai, végre újra élőben a Bálint Házban,  minden hónapban egy alkalommal. 
Az előadások mindig hétfőn, 15 órakor kezdődnek!
 
Az előadásokhoz továbbra is lehet zoomban csatlakozni! 
Minden alkalommal más zoom linken lehet majd belépni. Ezt a linket a befizetés után küldjük, az érvényes Salom Klub tagságival rendelkezők egy automatikus rendszerrel kiküldött emailben kapják meg arra az email címükre, amivel regisztráltak a Salom Klubba.
 
A szeptemberi előadásban Somogyvári Rudolf, születési nevén Skoda Rezső (Budapest, 1916. november 30. – Budapest, 1976. szeptember 27.) kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színművész életéről színészi pályájáról lesz szó
 
Szebényi Ági ajánlása: Somogyvári Rudolf - „A RUDI"
Mindenki így hívta: Rudi. Az ügyelő is így szólította színpadra: Somogyvári Rudi jelenete következik. Nem hiszem, hogy a Rudolf név komolysága miatt ragadt volna rá ez a kedves becenév. Inkább a közszeretetnek örvendő jó barát, a mindig vidámságra kész kolléga iránti szeretet megnyilvánulásának jele volt.  Mert az volt: jó barát, jó kolléga.”-vallotta róla Bilicsi Tivadar. Kezdetben elegáns megjelenésű hősszerelmeseket alakított, majd az ötvenes évektől karakterszerepekben tűnt ki. Személyisége, sármja egyaránt alkalmassá tette rokonszenves és negatív figurák megformálásra. A kezdeti lendületes, magasra ívelő pályaszakaszt a második világháború és a hadifogság keserves évei követték. Hazatérte után volt ereje visszatérni a színpadra és ismét a csúcsra jutni. Színészi életének legboldogabb éveit a Várkonyi Zoltán neve fémjelezte vígszínházi „aranykorszak” idején élte. Fájdalmasan korai halála mindenkit megdöbbentett, hiányát azóta is érzi a színházat szerető közönség.
 
Érvényes Salom Klub tagságival az előadáson a részvétel ingyenes!
 
Tagsági nélkül a jegy ára 1000 Forint. 
 
Jegyvásárlás és regisztráció itt:
 
 
 
A Salom Klub a Holokauszt túlélők, a nyugdíjasok és a középgeneráció klubja. Rendszeresen szervez kulturális és közösségi programokat.
Kapcsolat: Repper Rita - repper.rita@balinthaz.hu.
Részletes információ a klubról itt található: www.balinthaz.hu/salomklub 
 
 
 
 
 

 

Belépő: 1000 Ft,