h k sze cs p szo v
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6

 

 

 
5779. évi zsidó naptár
 
2019. augusztus 11.
Tisá beáv, az I. és a II. Szentély pusztulásának emlék- és böjtnapja

 

szombat
Jóga és Tóra
Minden szombaton
Jegyfoglalás
Kérjük, adja meg kötelező adatait (e nélkül a foglalás érvénytelen!)

Kérjük nyomtassa ki a visszaigazolt e-mailt. Jegyét ennek birtokában tudjuk biztosan kiadni!
Belépő: 2400 Ft, db
Bérlet Ft db

Ajánlás
Kérjük adja meg adatait.
A május 18. szombat alkalom betegség miatt elmarad.
 
Időpontok: 
Kedd: 18:30-20:00 és Szombat 10:30-12:00 
 
 
Egy izgalmas, lendületes, friss koncepcióval jelentkezünk, ami teret enged minden fantáziának és modern megközelítésnek – a hagyományos keretek tiszteletben tartása és a hagyományok ápolása mellett. Az Amerikai Egyesült Államokban kifejlesztett Tóra&Jóga adta az inspirációt, hogy a Bálint Ház is nyújtson ehhez hasonló program-ajánlatot.
Ahogy az amerikai alapító, mi is úgy látjuk, hogy az emberi cselekvések, magatartások és érzések alapvetően egyek, amelyet a különböző vallási-filozófiai irányzatok más-más módokon közelítenek meg.
Nem könnyű kapcsolódni ezekhez a vallási-filozófiai rendszerekhez, mi mégis megkíséreljük, a méltán népszerű jóga segítségével. A jóga sokaknak ismerős (vagy éppenséggel MÉG teljesen ismeretlen) terepe, megközelítésmódja remek kapu, átjáró lehet a zsidó kultúra és gondolatvilág tudásanyagának megismerése felé. 
 
(Az első alkalom ingyenes.)
Alább pedig nagyszerű oktatónk, Barna Lili invitálását olvashatják:
 
Kedves Jógázni Vágyó!
 
Lili vagyok, a jóga szerelmese. Ez az a mozgásforma (és gondolkodásmód), amiben megtaláltam az örömömet, ami egyszerre képes lekötni az energiáimat és a gondolataimat. Nem csak remek edzésforma, hanem megteremti a mozdulataim összekapcsolódását a légzésemmel, a bennem kavargó százezer gondolattal és érzettel. Minden nap újat és mást hoz a gyakorlás, nincs két egyforma nap, nincs két egyforma tapasztalás.
 
Képzett jóga oktatóként óráimon mindenkit - kezdőket és már gyakorlókat egyaránt - nagyon várok a közös, vezetett gyakorlásokra.
 
A gerincjóga egy önálló rendszer, amely a hatha jóga elemeiből válogatva funkcionálisan a gerinc - így az egész test - egészségének megőrzésére képes. Elsődlegesen preventív irányzat, mellyel a kislábujjadtól a fejtetődig mindened átmozgathatod, és - a core izmokra koncentrálva - az egész tested folyamatosan erősítheted.
 
És, hogy miért szerepel a Tóra is az óra nevében? Mert ez a kurzus tovább megy a fentieken, és minden alkalommal egy-egy hagyományos zsidó tartalomhoz, bibliai szöveghez, gondolathoz kapcsolódunk, amely a kiindulási pontját adja az adott nap gyakorlatsorának.
 
Az órát relaxációval zárjuk.
 
A gyakorláshoz csak egy nagyon kényelmes nadrágra és felsőre van szükséged, matracot és pokrócot kapsz tőlünk :) 
 
Az óra előtt lehetőleg 2-3 órával már ne egyél nehezet, és ne fogyassz semmilyen élénkítő szert. Egy alkalom 90 perces. 
 
A jóga minden pozíciójában csak annyira maradj benne, amíg kényelmes és stabil. Ne feledd, egy “sportról” van szó, ezért amennyiben valamilyen problémád van, kérlek, vedd figyelembe, és ha bizonytalan vagy abban, hogy gyakorolhatsz-e, akkor kérj tanácsot tőlem!
 
(A Bálint Ház Tóra és Jóga kurzusa nem része az amerikai franchaise-nak. A kettőt oktatónk a Ház inspirációjára saját témákkal és módszerekkel dolgozza össze, természetesen figyelembe véve az amerikai tanulságokat is.)
 
 
 
Gyakorlati infók
 
Időpontok: 
Kedd: 18:00-19:30
Szombat 10:30-12:00 
(A gyakorlásokon egymástól függetlenül is részt tudsz venni.)
 
Árak:
1 alkalom: 2400 Ft
5 alkalmas bérlet: 11000 Ft
 
Mit hozz magaddal?
Kényelmes nadrágot, pólót (ha fázós a lábad:zoknit) és ha szeretnéd, egy kisebb törcsit magad alá vagy az arcod alá
MATRACOT és POKRÓCOT mi adunk neked :)
 
Mikorra érkezz?
Érkezz a kezdés előtt kérlek egy pár perccel, hogy legyen időd átöltözni, elhelyezkedni
 
Előzetes regisztráció nem szükséges. 
 
Helyszín 

Bálint Ház (1065, Révay utca 16.)


 

Szervező 

A program fő támogatója a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS), amely 1991-ben jött létre, a The American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) magyarországi szervezeteként. Hazánk legnagyobb zsidó humanitárius szervezete kiemelten közhasznú szervezet,  célja, hogy hozzájáruljon a zsidó identitás kialakításához és megtartásához. Küldetése 26 éve változatlan: jóléti és szociális programok keretében elsősorban idős holokauszt-túlélőknek és rászoruló gyermekes családoknak nyújt segítséget. Ezen felül közösségépítő és önkéntes programokat szervez. Az elesettek iránti felelősségvállalást évről évre nagyobb energiákkal, ám kifinomultabb eszköztárral valósítja meg, amely a támogatottak testi és lelki egészségét egyaránt szem előtt tartja.


Az alapítvány jelenleg három fő területen – Szociális támogatás, Közösségépítő programok és Általános humanitárius programok – 9 programot működtet: Bálint HázHolokauszt Túlélők ProgramjaIntergenerációs ProgramJaffe Zsidó CsaládsegítőJudafest Utcafesztivál és Zsidó Filmfesztivál (ZSIFI)Narancsliget Adományközpont és Női Egészségmegőrző Program.

 

Belépő: 2400 Ft,

 
 
 
 
 
 

Sorsok Háza - Rangos beszélgetések a Bálint Házban

Közzétette: Bálint Ház – 2018. október 4., csütörtök