Home
2021. január 23. szombat |h k sze cs p szo v
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

 

 

 
5780-81. évi zsidó naptár
 
2021. január 28.
Tu BiSvát (Svát 15.)

2021. február 26.
Purim (Ádár 14.)

2021. március 27.
erev Pészah (Niszán 14.)

 

Kedves Tagjaink, Partnereink, Barátaink! 

A JCC Budapest – Bálint Ház csapatával és más partnereinkkel egyeztetve, a járványügyi helyzetet végiggondolva, úgy döntöttünk, hogy bizonytalan időre a ház zárva tart. Tesszük ezt azért, mert felelősséget érzünk kis és nagy közösségünk jóllétéért, s mert szeretnénk megóvni a hozzánk járókat, valamint az ők hozzátartozóit, barátait, kisebb-nagyobb közösségeit.

Március 18. szerda, 19:00
Vekerdy Tamás tanítása és a 21. századi szülő
Előadássorozat és gyakorlati útmutató
A műsor elmarad!
Jegyfoglalás
Kérjük, adja meg kötelező adatait (e nélkül a foglalás érvénytelen!)

Kérjük nyomtassa ki a visszaigazolt e-mailt. Jegyét ennek birtokában tudjuk biztosan kiadni!
Belépő: 1400 Ft, db
Családi jegy 2200Ft db

Ajánlás
Kérjük adja meg adatait.
Fortnite, MineCraft, YouTube, Netflix, kontra A kőszívű ember fiai. Erőltetett lexikális tudás, elavult oktatási környezet, kontra social media és sorozatok.
 
A poroszos iskolarendszer és a diákok mindennapi élete, érdeklődési köre között egyre nagyobb szakadék tátong. Éppen ezért egyre több szülő érzi úgy, hogy nem bízhat az állami iskolában, és az iskolarendszeren kívül keresi a megoldást. Szerencsére ma már számos gyermekbarát program, szakkör egyesület jelenik meg a piacon. Az egyik legsikeresebb kezdeményezés az úgynevezett Finniskola, amely megpróbálja visszavezetni a gyerekeket a tudás megszerzésének öröméhez.
 
“Sokan látják, szülők és pedagógusok hogy az a modell, amelyet a Finniskolában csináltok, jó megoldás a túlterhelt és túlhajszolt gyerekek és szüleik életének megváltoztatásához. De vigyázz! Hosszú út vezet addig, amíg az érdekeltek ezt fel is ismerik. Menni kell, mondani kell, mint amit én is csináltam az elmúlt negyven évben."
Vekerdy Tamás

A Finniskola és a JCC Budapest - Bálint Ház három alkalmas előadássorozatot szervez, melyek során Vekerdy Tamás életművére reflektálva gyakorlati tanácsokat is kaphatnak a szülők arról, hogy hogyan legyenek segítő cinkosok abban, hogy a gyermekük boldog, kiegyensúlyozott és sikeres felnőtté váljon.

A magyarországi alternatív pedagógia emblematikus alakja 2019. október 9-én hunyt el. Vekerdy Tamás pedagógiai és pszichológiai életműve megkerülhetetlen alapérték, íránytű minden gondolkodó szülő, pedagógus és helyi közösségépítő számára. Életműve legfontosabb iránymutatásairól tart előadássorozatot a Finniskola alapítója, Mihályi Endre.
 
A beszélgetéssel egybekötött előadássorozatban Vekerdy tanár úr életműve felidézésén túl praktikus játékokat és módszerek is megismerhetnek a résztvevők. A 21. századi oktatással és szülői szerepekkel is foglalkozó előadásokban szó lesz Dienes Zoltán (Logikai készlet), Sir Ken Robinson (Az iskola megöli a kreativitást?) állításairól is. Az előadások alatt, ha ezt igényli a szervező, a gyermekek számára kritikus gondolkodást fejlesztő, ingyenes foglalkozást tartunk.

 
Előadások
 
 
március 18. szerda 19:00 - Ki jut a várba?
Van-e értelme a karriernek? Mitől lesz boldog a gyermekem? Mit tehetek egyedülálló szülőként? Praktikus gyakorlatok hétköznapi és hétvégi helyzetekhez.

április 29. szerda 19:00 - Miért fontos a gyerekek lelki és testi egyensúlya?
Ép testben ép digitális lélek. 21. századi elvárások, 21. századi megoldások szülőknek. Miért fontos, hogy megértsük a digitális bennszülött gyermekünk digitális részét? Van-e értelme a tiltásnak? Praktikus digitális gyakorlatok hétköznapi és hétvégi helyzetekhez.

május 13. szerda 19:00 - Nagy elvek a szülői gondolkodásban.
Miért kell kiegyensúlyozottnak lenni szülőként? Hogyan egyeztethető össze a munka és a családi élet? Érdemes-e befektetni a gyermekem jövőjébe? Ha igen, hogyan, mennyit és mikor? Praktikus élethelyzet gyakorlatok, példák a mindennapokból hétköznapi és hétvégi helyzetekhez.
 
 
Jelentkezz, regisztrálj, gyere!
 

Belépő: 1400 Ft / alkalom, páros jegy: 2200 Ft / alkalom, diákoknak ingyenes
A jegy magában foglalja az Éden játszóház használatát gyeremek(ei)d számára, felügyelettel.
Helyszín 

JCC Budapest - Bálint Ház (1065, Révay utca 16.)

 

Szervező

 
 

A szeminárium főtámogatója a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS), amely 1991-ben jött létre, az The American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) magyarországi szervezeteként. A kiemelten közhasznú szervezet célja, hogy hozzájáruljon a zsidó identitás kialakításához és megtartásához.
A MAZS Alapítvány hazánk legnagyobb zsidó humanitárius szervezete. Küldetése 26 éve változatlan: jóléti és szociális programok keretében segítséget nyújt elsősorban idős holokauszt-túlélőknek és rászoruló gyermekes családoknak. Ezenfelül közösségépítő és önkéntes programjaival erősíti a zsidó identitást és összetartozást. Az elesettek iránti felelősségvállalást évről évre nagyobb energiákkal, ám kifinomultabb eszköztárral valósítja meg, amely a támogatottak testi és lelki egészségét egyaránt szem előtt tartja.
A JDC/Joint „újkori” története Magyarországon, 38 év illegalitás után 1991-ben indult újra, ekkor hozta létre a nemzetközi szervezet a ma is működő JDC-MAZS Alapítványt. Elsőként az idős túlélők megsegítésére megalakult a Holokauszt Túlélők Programja. Kezdetben a legfontosabb feladat a segélyek folyósítása volt, de fokozatosan előtérbe került a rászorulóknak nyújtott szolgáltatáscsomagok kidolgozása, bevezetése és rendszerbe foglalása, valamint a kapcsolatépítés és a közösségi élet felélesztése is.
Az alapítvány jelenleg három fő területen – Szociális támogatás, Közösségépítő programok és Általános humanitárius programok – 9 programot működtet: Bálint Ház, Holokauszt Túlélők Programja, Intergenerációs Program, Jaffe Zsidó Családsegítő, Judafest Utcafesztivál és Zsidó Filmfesztivál (ZSIFI) és a Narancsliget Adományközpont.
Belépő: 1400 Ft, Családi jegy 2200Ft