Barion Pixel

Home
2022. december 8. csütörtök |h k sze cs p szo v
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
 
Verő-Bán Lindát & Dr. Verő Tamás rabbit és a Néprajzi Múzeum Kő kövön kiállítását díjazta a zsidó közösség
Megjelent: 2015. december 14. hétfő 20:30
 
„A közösség élő kölcsönös kapcsolatokból épül,
s az építő ennek élő és hatékony középpontja.”
(Martin Buber)
 
Kedves Barátaink!
 
A Hanukatalizátor Díjjal a Bálint Ház a közösség szolgálatát kívánja elismerni. Kimondott célunk, hogy minél többen, különösen a fiatalok, lássák: értéke van annak, ha egy szervezet vagy egyén aktívan, akár erőn felül tesz a környezetében élő társaiért, tevékenyen részt vesz a közösségformálásban - mondta el a díjról Fritz Zsuzsa, a Bálint Ház igazgatója.

Köszönjük mindazoknak, akik szavaztak a Hanukatalizátor díj jelöltjeire. Gratulálunk a nyerteseknek és mindenkinek további sok sikeres innovációt kívánunk!
 
A december 14-i Mindenki Hanukája esten a Bálint Házban a díjat két kategóriában osztottuk ki:
 
  • Egyéni (katalizátorként működő, a zsidó közösségért tett egyéni teljesítmények)
 
A díj nyertese Dr. Verő Tamás rabbi és felesége Verő-Bán Linda. Linda és Tamás egyénileg is nagyon sokat tesznek a magyar zsidó közösségért. A Frankel zsinagógában együtt egy olyan közeget teremtettek meg, ahol kortól függetlenül az emberek szívesen térnek be hétről hétre. Viszont ezzel nem ér véget a „munkájuk”. Mert számos más szervezet vagy kezdeményezés nélkülük vagy egyáltalán nem, vagy nagyon más lenne, legyen szó mondjuk Szarvasi Ifjúsági Táborról vagy a Judafest Fesztiválról, Bálint házas programokról. Lelkükön viselik az emberek és a közösség sorsát és mindig valami újjal próbálnak előállni, jó példa erre a Super Rabbi kezdeményezésük. Vagy az, hogy támogatásukkal létrehozták a BBYO ifjúsági szervezetet Budapesten.
 
  • Innováció (innovatív egyéni vagy szervezeti közösségi kezdeményezések)
 
A díjat a Kő kövön - Töredékek a magyar vidéki zsidóság kultúrájából kiállítás a Néprajzi Múzeumban nyerte el. A Néprajzi Múzeum olyan kiállítást tárt a látogató elé, amely megkísérelte előhívni azt a képet, ami a Holokauszt előtti időszakból megismerhető a magyar vidéki zsidóságról. Mindezt úgy, hogy közben a megmaradó, újraéledő magyar zsidó kultúra elemeire is reflektál. Ez a kollekció - egy-egy tárgy kivételével - még soha nem szerepelt kiállításon.
A kiállítás utolsó terme a tantárgy és barkochba nevet kapta. Ezt az egyedülálló "tanteret" középiskolás diákok készítették, Hat középiskola diákja működött itt együtt, akik közösen megtervezték a koncepciót, majd együtt elrendezték a tárgyakat, elkészítették a dekorációt és kitalálták a múzeumpedagógiai programot is.

Az előzetes jelölések után a nyertesekről közönségszavazás döntött. Ide kattintva olvashat a jelöltekről.
 
 

„A közösség élő kölcsönös kapcsolatokból épül, s az építő ennek élő és hatékony középpontja.”Martin BuberKedves Bará...

Posted by Bálint Ház on Monday, 14 December 2015
 

 

 

Nyomtatási kép