Barion Pixel

Home
2022. szeptember 28. szerda |h k sze cs p szo v
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
 
Deák Andrea kulturális szakembert és az Adománytaxi csapatát díjazta a zsidó közösség
Budapest @ 2018. szeptember 21. péntek 14:10
„A közösség élő kölcsönös kapcsolatokból épül,
s az építő ennek élő és hatékony középpontja.”
(Martin Buber)
 
Kedves Barátaink!
 
A Hanukatalizátor-Díjjal a Bálint Ház a közösség szolgálatát kívánja elismerni. Kimondott célunk, hogy minél többen, különösen a fiatalok, lássák: értéke van annak, ha egy szervezet vagy egyén aktívan, akár erőn felül tesz a környezetében élő társaiért, tevékenyen részt vesz a közösségformálásban - mondta el a díjról Fritz Zsuzsa, a Bálint Ház igazgatója.

Köszönjük mindazoknak, akik szavaztak a Hanukatalizátor díj jelöltjeire. Gratulálunk a nyerteseknek és mindenkinek további sok sikeres innovációt kívánunk!
 
December 12-én a Bálint Házban a díjat két kategóriában osztottuk ki:
 
  • Egyéni (katalizátorként működő, a zsidó közösségért tett egyéni teljesítmények)
 
A díj nyertese Deák Andrea kulturális területen hosszú évek óta komoly motorja a zsidó kulturális életnek Magyarországon és a határon túl. Dolgozott a MAZSIKE színeiben, jelenleg a MAZSIHISZ és a Zsidó Kulturális Fesztívál kommunikációs csapatát erősíti. A díjra a Határtalan Kultúra projekt kapcsán jelölték.
 
  • Innováció (innovatív egyéni vagy szervezeti közösségi kezdeményezések)
 
A díjat a Adománytaxi Alapítvány nyerte el, amely Horn Tamás vezetésével, sok száz önkéntes bevonásával, évek óta a legszegényebbekhez juttat el rengeteg adományt.
 

 
Az előzetes jelölések után a nyertesekről a közönség döntött. Egyéni kategóriában idén Arató Judit, Balla Zsolt rabbi, Breuer Balázs, Csí-Komor Krisztina, Deák Andrea, Dr. Verő Tamás rabbi, Fináli Gábor rabbi, Gábor György, Gál Juli, Kőszegi Judit, Kurucz "Csöpi" Balázs, Mondi Mónika, Nógrádi Gergő, Pusztai Hédi, Róna Ivett és Dr. Róna Tamás rabbi, Ruth Ellen Gruber, Salusinszky András, Schőn Edina, Schwezoff Dávid rabbi, Seres Attila, Strell Tamás, míg a közösségi produkciók, szervezetek közül 70 év 70 fa - közös faültetés Izraelben és Magyarországon, A MAZS Alapítvány Holokauszt Túlélők Programja, Adománytaxi, BBYO Hungary, EMIH - Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség, Határtalan Kultúra, Hillel Hungary, Kibic Magazin, Machol Hungaria, Mózes ház Budapest kapott jelölést a Hanukatalizátor Díjra. Itt olvashat részletesen a jelöltekről.


A rendezvényen Fritz Zsuzsa, a Bálint Ház igazgatója azt mondta: a díjat pár évvel ezelőtt azzal a céllal alapították, hogy méltó módon ismerjék el azokat, akik kiemelkedően aktívan veszik ki részüket a zsidó közösségi élet építéséből. Hozzátette: a Hanukatalizátor-Díj súlyát az adja, hogy nem zsűri vagy bizottság ítéli oda az elismerést, hanem maga a közösség szavaz róla.


 
A Hanukatalizátor-díj korábbi nyertesei egyéni, illetve szervezet/projekt kategóriában:

2012: Szeszler Anna / Hanoar Hatzioni Hungary
2013: Nagy János Ádám / Kibuci Bucik
2014: Toronyi Zsuzsanna / Csillagos Házak (OSA Archívum)
2015: Verő Tamás rabbi és Verő-Bán Linda / Kő kövön – Töredékek a magyar vidéki zsidóság kultúrájából kiállítás a Néprajzi Múzeumban
2016: Radnóti Zoltán rabbi / 100 év – 100 tárgy – a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár kiállítása
2017: Steiner Zsófia / Benjámin Óvoda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyomtatási kép