Barion Pixel

Home
2022. szeptember 28. szerda |h k sze cs p szo v
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
 
Készen állsz?

Budapest | szerző: Szarka Zoltán | 2019. augusztus 30. péntek 12:30
 

Úgy érzed, alkatod, életkorod vagy teherbírásod miatt kinéznek a legfelkapottabb konditermekből? Szeretnél mozogni akár több évtizedes kihagyás után is? Szeretnél tenni azért, hogy erősödj, hajlékonyabb legyél, és ha lehet, elkerülj néhány egészségügyi problémát a jövőben? Szeretsz beszélgetni, szeretsz bátorítást és megerősítést kapni, esetleg másokat is biztatni? Nálunk a helyed! Itt nem kell szégyellned, ha túlsúlyos vagy, ha eleinte kifulladsz a gyakorlatoktól, vagy ha a legkisebb fokozatra állítod a gépeket és ha sosem sportoltál még.

A fitnesz részleg elindításakor célunk volt, hogy az illeszkedjen a nagyobb közösségi tér, a Bálint Ház szellemiségéhez, ugyanúgy a közösségépítés része legyen, mint egyéb programjaink.

Mint ahogy a Ház egészét találkozási pontként, közösségi gyülekezőhelyként működtetjük, és próbálunk megfelelni a legkülönbözőbb igényeknek, fitnesztermünkben is törekszünk arra, hogy minél változatosabb programokat kínáljunk, mint például a Feldenkrais mozgásterápia, capoeira, hatha joga pilates, krav-maga, ping-pong és kóser aerobic. Ez utóbbi azoknak szól, akik életvitelük miatt mozgásszegény életet élnek, ám a foglalkozást nem csak vallásos nőknek szánjuk.  Mindezeket motivált és motiválni tudó edzők, tanárok vezetik. Fitnesztermünk vezetője, Halász-Szikszai Kinga személyi edző is egyben, vendégeink rendszeresen kérnek tőle tanácsokat, edzésterveket.

 

Közönségünk folyamatosan bővül, de óráink, termeink nem túlzsúfoltak. Jó hangulatú, természeténél fogva befogadó közösségi szolgáltatást szeretnénk nyújtani, ugyanakkor teret biztosítva annak is, aki inkább befelé szeret fordulni sportolás közben.

Talán azt is elmondhatjuk, hogy nálunk az elhatározások, az életmódváltások igen jó arányban valósulnak meg, hiszen nemcsak a gépi környezetet biztosítjuk, hanem a figyelmet és az őszinte tiszteletet is.

A barátságos közeg, a jó példa pedig a legjobb megtartó erő, ez segít abban, hogy a fáradtság, egy-egy rossz hangulatú nap ne vezessen a feladáshoz. Kevés dolog hoz össze úgy embereket, mint az együtt végzett sport, a közös kis győzelmek, a közös, jóleső elfáradás. Bérletrendszerünket is a hosszú távú elköteleződés jegyében alakítottuk ki, éves bérletünk van csak, havi bérletet nem árusítunk.

Az árképzésnél azt tartjuk szem előtt, hogy tágabb közönség is sportolhasson nálunk, kismamák, diákok, nyugdíjasok vagy munka után lejáró felnőttek. Bemutatkozásként az első foglalkozások a legtöbb esetben ingyenesek. Éves bérletünk árából máshol a belvárosban két-háromhavi bérlet jönne csak ki.

Fontos számunkra az egészségtudatosság, és az évek tapasztalata sok dologra megtanított minket, de a tanácsadói szerep helyett inkább a beszélgetésben, tapasztalatcserében hiszünk. Gyakran előkerülő téma például az étkezés, vendégeink rendszeresen cserélnek recepteket, próbálják ki az új fogásokat. És ami jól mutatja, hogy nálunk senkinek nem kell szégyellnie magát, férfiak is gyakran adnak vagy kérnek ételkészítési tanácsot. Időnként még kóstolókat is hoznak le a vendégeink.

Külön szeretnénk szót ejteni a krav-magáról. Valószínűleg kevesek számára teljesen ismeretlen ez az önvédelmi rendszer, küzdősport. Izraelben fejlesztették ki, ezért is fontos számunkra, hogy a Bálint Házban a legautentikusabb, legkiválóbb edzők tanítsák. És, követve a krav-maga szellemiségét, a személyiség erősítését éppoly fontosnak tartjuk, mint a testét, hogy az esetleges veszélyhelyzetek könnyebben észlelhetők és elháríthatók legyenek.  Gyerek és felnőtt foglalkozásokat is tartunk, és sok kamasz is edz nálunk. Úgy tapasztaljuk, nekik különösen sokat segít ez a testet, lelket, szellemet egyaránt fejlesztő mozgásforma.

Készen állsz? Várunk!

 

A nyári szünet után a következő időpontokban indulnak újra a tanfolyamaink: 

Capoeira: szeptember 4. szerda 19:30 - 21:00, csütörtök 19:30-21:00

Feldenkrais mozgásmódszer® Perényi Csillával: szeptember 2. hétfő 17:00-18:00, szerda 8:30-9:30

Hatha jóga: szeptember 2. hétfő 18:30-20:15

Kóser aerobik: kedd 19:30-20:30

Krav-Maga: kedd és csütörtök 18:00-19:30

Krav-Junior: szeptember 5. csütörtök 17:00-18:00, kedd 17:00-18:00 

Pilates: csütörtök 9:00-10:30, vasárnap 9:30-11:00

További információk a konditermünkről és a tanfolyamokról ide kattintva elérhetők.

Nyomtatási kép