Barion Pixel

Home
2022. szeptember 28. szerda |h k sze cs p szo v
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
 
Így telt a leggyümölcsözőbb ünnepünk

Budapest | szerző: JCC Budapest - Bálint Ház | 2020. február 18. kedd 14:00 
 
 
Tu biSvát a leggyümölcsözőbb ünnepünk. A fák új évére rengeteg színes programmal készültünk, hogy minden korosztály megtalálhassa a számára legideálisabbat. Így ünnepeltünk mi! 
 
A Délutáni Iskolába meghívtuk a 10millió fa 9. kerületi csoportjának képviselőit. Kata és Lilla arról meséltek a gyerekeknek, hogy miért fontosak nekünk a fák és ők miért döntöttek úgy, hogy csatlakoznak ehhez a csodálatos mozgalomhoz. A 10millió fa önkéntesei azt vállalták, hogy minél előbb 10.000.000 fát ültetnek el Magyarországon – ahogy a gyerekek ügyesen kitalálták, azért épp ezt a számot tűzték ki célul, mert ennyi ember él az országban.
 
 
Eljöttek hozzánk a Scheiber Sándor Gimnázium és Általános Iskola, illetve a Lauder Javne Iskola 3. osztályosai is, hogy informális módszerekkel tanuljanak a Tu biSvátról. A kézműveskedés és a társasjátékok mellett itt sem maradhatott el a gyümölcskóstolás. 
 
 
Kaland Házunkban egy igazi varázserdőben barangoltunk, ahol környezetvédelmi játékok, gyümölcsözön, kézműves foglalkozás, a KöSzi meséi és persze egy hamisítatlan széder Verő Tomi rabbival várta a bátor kalandorokat. 
 
 
Idén sem maradhatott el a Salom klub ünnepsége. Az ünnepi hangulatot itt is Verő Tamás rabbi adta meg, a gyümölcsökre és termésekre mondott közös áldásokkal. Ezután tavaszi növényeket ültettünk, és megismerkedtünk egy zsidó család otthonának belső tereivel is az "Éld át" nevű programunk kulisszái között.
 
 
Rendhagyó táncházzal készült az ünnepre a Machol Hungaria. A legújabb izraeli slágerekkel, hagyományos zsidó zenékkel, kiváló közösséggel, szuper hangulattal, és sok-sok finom gyümölccsel vártak minden táncoslábút. 
 
 
Szédert tartottunk a Délutáni Iskolában a gyerekek szüleivel, testvéreivel együtt. A résztvevők a játékok során sok új ismerettel gazdagodtak arról, hogy hogyan élhetnek "zöldebben", tudatosabban és egészségesebben, miközben kipróbálhatták magukat játékvezetőkként és összegyűjtötték a saját csapatuk számára a széderhez szükséges gyümölcsöket. Végül pedig megtartottuk a szédert, ahol együtt elfogyasztottuk a gyümölcsöket, legalább tizenöt félét, és megtanultuk az áldásokat a különböző fajtákra.
 

 

Nyomtatási kép