h k sze cs p szo v
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
 

A távolság továbbra sem lehet akadály!

Budapest | 2020. május 25. hétfő 8:00

A korlátozások enyhítésével mi is minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy minél előbb személyesen is találkozhassunk veletek. De addig is folytatjuk az online programjainkat, hiszen a távolság eddig sem állhatott közénk!

05.25. hétfő 18:00
Bibliodráma felnőtteknek Fricivel

Az ajtó nyílik és… Milyen vérré vált vízben horgászni? Csapás csapás után. Megyünk már?
Csatlakozz hozzánk: https://us02web.zoom.us/j/86234845008
Webinar ID: 862 3484 5008

 

05.25. hétfő 19:00
Kérdezd a rabbit! Aki válaszol Deutsch Péter rabbi

Tudjuk, hogy a mostani helyzetben, mikor nem tudunk közösségbe, így zsinagógába sem menni, nem könnyű elérni a rabbidat. Éppen ezért új sorozatot indítunk Kérdezd a rabbit címmel.
Itt nincsenek ciki dolgok, mindent megkérdezhetsz, amit eddig nem mertél, vagy nem tudtál senkinek feltenni, legyen az az ünneppel, vagy bármi mással kapcsolatos.  
 


A kérdéseidet előre is elküldheted az info@balinthaz.hu email címre (kérjük, jelezd nekünk, ha szeretnél anonim maradni). A levél tárgya Kérdezd a rabbit legyen. De természetesen a beszélgetés alatt is várjuk a kérdéseiteket, hozzászólásaitokat! 
 
Az esemény házigazdája Kőszegi Juci, judaiszika tanár
 
Csatlakozz hozzájuk online: https://zoom.us/j/623897567
Webinar ID: 623 897 567
 

05.26. kedd 17:00
Bibliodráma gyerekeknek Fricivel

Az utolsó csapás! Holnap kimegyünk Egyiptomból. Jöttök? Milyen érzés a szabadság?
Hozd magaddal a fantáziád és játssz velünk: https://us02web.zoom.us/s/81647581956
Webinar ID: 816 4758 1956
 

05.28. csütörtök 19:00
Savuot2020 - A Bálint Ház Éjszakája

Vannak hősök, akikre úgy emlékezünk, hogy ők mentették meg a világot. Vannak hősei országoknak, közösségeknek, eszméknek. És vannak hősei a mának is: sokfélék, és sokféle módon váltak hőssé - róluk, a tettek erejéről, a határok átlépéséről, a hőssé válásról, és annak jelentőségéről szeretnénk beszélgetni, hallani Savuot éjjelén. Előadóink ismét más és más szempontokból közelítenek majd az alaptémánkhoz. Idén csak virtuálisan tudunk együtt lenni, közösen tanulni. És talán most még fontosabb, hogy így tegyünk - tartsatok velünk!
 
Akik már biztosan velünk lesznek: Dr. Bajnok Éva, Balázs Gábor, Bedő Viktória, Bombera Krisztina, Buzás Endre, Csepeli György, Darvas István rabbi, Itt és Most Társulat, Kelemen Katalin rabbi, Kurucz Ákos, Palugyai István, Pataki Éva, Péterfy Gergely, Tóth Zsuzsanna, Ujvári Panna, Ürge-Vorsatz Diána, Wirth Judit és TE
 
A program a Bálint Ház - JCC Budapest és a Limmud Magyarország együttműködésében jön létre.
Részletek a Facebook eseménynél.
 

05.30. szombat 18:00
Sábát esti mese Fricivel

Ez a hét sem telhet el mese nélkül! A legkisebbeknek Frici egy újabb történetet mondja el. A korábbi meséket ide kattinva nézhetitek meg.
 

05.30. szombat 21:31
Havdala - szombat búcsúztatás

A Hávdálá jelentése „elválasztás”. Amikor beköszönt a Sábesz vagy az ünnep, egy pohár borra mondott kiddussal jelezzük, hogy valami különleges és szent kezdődött. Amikor vége a Sábesznak vagy az ünnepnek, a Hávdálával emlékezünk rá, hogy különbséget kell tenni a szent és a mindennapi, a világosság és a sötétség, a szombat és a hétköznapok között. A Hávdálá tehát ugyanolyan fontos része a sábeszi szertartásoknak, mint a kiddus. Itt tudod visszanézni őket: szombat a Bálint Házzal
 

05.31. vasárnap 18:00
Zsidóság a Kezdetektől - Ünnepek 2. rész
 
A kurzus célja az, hogy megismerd a zsidóság alapjait!
A 10 részes kurzus második előadásának témája a zsidó ünnepek!
 
- A tanfolyamon való részvétel ingyenes, de egy 5 perces online felvételi beszélgetéshez kötött. 
- Mivel a kurzus órái online zajlanak, várjuk az érdeklődőket határon innen és határon túlról is. 
- A kurzus 10 alkalmas, egy alkalom 60 perces lesz!
Az előadássorozat további témái: Izrael, tánách, kóserság, szombat, ünnepek, alapfogalmak

Az előadóról:  "Miklós Dóri vagyok, szociológus, a zsblog.hu főszerkesztője. Zsidó hittant oktatok általános iskolákban és Talmud Tórát az egyik fővárosi zsinagógában. Emellett az egyik Budapesten működő ortodox zsidó alapítvány szervezőjeként dolgozom, ahol a munka mellett tanulok is. Legfőbb célom az, hogy a sok év alatt megszerzett tudásomat továbbadjam."

Szervező: ZSblogKomáromi Zsidó Hitközség és a Bálint Ház
 
Aki még nem regisztrált, továbbra is megteheti az info@zsblog.hu címen!
Részletek a Facebook eseménynél.
 


Emellett folytatódnak a Csodák Palotája és a JCC Budapest - Bálint Ház közös, ovisoknak és kisiskolásoknak szóló online foglalkozásai!

Minden hétköznap 11:00-kor Kémcső Jenő és Spatula Sára (Barbi és Paszti) várja a kicsiket és szüleiket a monitorok elé, otthon is elvégezhető kísérletekkel és kreatív kézműves foglalkozásokkal.

Az e heti kellékek listáját itt találjátok.




Keressük az utat, hogy mindenkinek, aki igényli, segíthessünk és mindenki, aki felajánlotta, tudjon segíteni. Ezért együttműködésbe kezdtünk a Hitközség Kríziscsoportjával, mely ugyanazt a célt tűzte ki, hogy összehozza az önkénteseket és a segítségre szorulókat egy nagyon átlátható és hatékony rendszerbe.

Arra kérünk, hogy amennyiben bármilyen segítségre szorulsz Te vagy a környezetedben lévő családtagok, barátok, küldd el nekik az alábbi linket, melyen segítséget lehet igényelni.

Amennyiben segítséged tudsz adni, kérünk, hogy töltsd ki az alábbit űrlapot a linken.
 


Pszichológiai segítségnyújtás


A mostani járványügyi helyzetben összefogtunk a körülöttünk lévő zsidó közösségi szervezetekkel és életre hívtuk együtt a 2020Közösség kezdeményezést.
A 2020Közösség Platform keresi a lehetőségeket, hogy a lehető legmegfelelőbb támogatást nyújtsa a közösség tagjainak a jelen veszélyhelyzetben. Így örömmel osztjuk meg önkéntes pszichológusok felajánlásait különböző célcsoportok számára.

Itt találhatóak a támogató csoportok

 

Nyomtatási kép