Home
2021. február 25. csütörtök |h k sze cs p szo v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

 

 

 
5780-81. évi zsidó naptár
 
február 26.
Purim (Ádár 14.)

március 27.
erev Pészah (Niszán 14.)

április 30.
Lag Báomer (Ijjár 18.)

május 17.
erev Sávuot (Sziván 6.)

 

Kedves Tagjaink, Partnereink, Barátaink! 

A JCC Budapest – Bálint Ház csapatával és más partnereinkkel egyeztetve, a járványügyi helyzetet végiggondolva, úgy döntöttünk, hogy bizonytalan időre a ház zárva tart. Tesszük ezt azért, mert felelősséget érzünk kis és nagy közösségünk jóllétéért, s mert szeretnénk megóvni a hozzánk járókat, valamint az ők hozzátartozóit, barátait, kisebb-nagyobb közösségeit.

Király Kinga és a Haver Alapítvány önkéntes csapata a Hanukatalizátor 2020 győztesei
Megjelent: 2020. december 13. vasárnap 20:20
 
„A közösség élő kölcsönös kapcsolatokból épül,
s az építő ennek élő és hatékony középpontja.”
(Martin Buber)

 

Rekordszámú szavazat érkezett a JCC Budapest - Bálint Ház által rendezett Hanukatalizátor-díjra, melyet 9. alkalommal adnak át a zsidó közösség legaktívabb, leginspirálóbb tagjainak.
 
A legtöbb szavazatot Király Kinga, Az Élet Menete Alapítvány munkatársa gyűjtötte a közösségtől. A JCC Budapest - Bálint Ház Különdíját pedig a Haver Alapítvány önkéntes csapata kapta.
 
Király Kinga önkéntes vezetőként tárlatvezetéseket tart középiskolások számára a holokausztról. Az Élet Menete lengyelországi és budapesti rendezvényein sokaknak adott inspirációt ahhoz, hogy közelebbről megismerjék a zsidó kultúrát.
 
A Haver Alapítvány tizenkét éve küzd egy nyitottabb, elfogadóbb társadalomért, önkéntesei rengeteget tesznek azért, hogy diákokkal megismertessék a zsidóságot. A járvány alatt is felbecsülhetetlen munkát végeznek: az alapítvány programjai szinte zavartalanul működnek.
 
Kenesei Marcell, a JCC Budapest - Bálint Ház igazgatója szűk körben, de személyesen adta át a díjakat, és elmondta, hogy a legnagyobb örömmel és büszkeséggel tölti el, hogy ennyi jelölés és szavazat érkezett. „Muszáj, hogy valami jó is történjen velünk idén és a Hanukatalizátor-díj pont ilyen. Megmutatja, hogy mindig vannak jó dolgok, jó emberek, jócselekedetek” – tette hozzá.
Nyomtatási kép