Home
2021. február 25. csütörtök |h k sze cs p szo v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

 

 

 
5780-81. évi zsidó naptár
 
február 26.
Purim (Ádár 14.)

március 27.
erev Pészah (Niszán 14.)

április 30.
Lag Báomer (Ijjár 18.)

május 17.
erev Sávuot (Sziván 6.)

 

Kedves Tagjaink, Partnereink, Barátaink! 

A JCC Budapest – Bálint Ház csapatával és más partnereinkkel egyeztetve, a járványügyi helyzetet végiggondolva, úgy döntöttünk, hogy bizonytalan időre a ház zárva tart. Tesszük ezt azért, mert felelősséget érzünk kis és nagy közösségünk jóllétéért, s mert szeretnénk megóvni a hozzánk járókat, valamint az ők hozzátartozóit, barátait, kisebb-nagyobb közösségeit.

A Ház természetesen még zárva van. De mi megint nagyon fincsi programokkal készültünk nektek a hamarosan beköszönő Tu BiSvátra!

Mi is az a Tu BiSvát? A fáj újéve, a természet újjáéledése – itt, Magyarországon, januárban? Ne már. Még a hó is esik! Persze mindig jó kimenni egy kicsit a szabadba, Keresd a Zöldet! kihívásunk teljesítésével ezt is kipipálhatod!

De teljesen megértjük, ha inkább a szobában kuckózol, és új Tu BiSváti oldalunkon adózol a természetnek. Itt szokás szerint mindent megtalálsz az ünnepről, és még sok mást is: recepteket, szokásokat, és mivel a fák újévéről van szó, a környezetvédelemmel is foglalkozunk.

Semmiképp ne hagyd ki viszont a Tu BiSvát Széderünket január 27-én! Ez egy online esemény, melyet mindenki az otthonában tart, és közben Zoom-on összekapcsolódunk. Az ünnepről, gyakorlati és spirituális aspektusairól is beszélnek meghívott vendégeink. Az esemény leírásában pedig megtalálod, miket szerezz be az ünnepi gyümölcskosaradba.

És ha a gyümölcsevésnél kicsit jobban érdekel a környezet és bolygónk sorsa, kapcsolódj be Ébresztő! című környezetvédelmi kerekasztalunkba, ahol a Greenpeace, a Fridays For Future és az EcoPunk fesztivál képviselői vezetnek be a környezetvédelmi aktivizmus világába, és elmesélik, hogyan kerülünk fogyasztóként nap, mint nap a nagyvállalatok csapdáiba.

Szeretnéd a Tu BiSvátot úgy megtartani, mint a profik? Vagy bármilyen más zsidó ünnepet, esetleg a Sábátot? Új, Melave (mely héberül kísérőt jelent) nevű programunk ebben segít. A JCC Budapest – Bálint Ház egyik képviselője otthonodban (a járványhelyzet alatt monitoron keresztül) tanít meg mindenre, amit szeretnél tudni, a te igényeid szerint, a te ritmusodban. Jelentkezz a fenti linken vagy a weboldalunkon, és együtt kialakítjuk testreszabott csomagodat!

Nagyon jó januárt kívánunk ezekben a nem olyan jó időkben is, és várunk programjainkon!

Nyomtatási kép