Barion Pixel

Home
2022. szeptember 28. szerda |h k sze cs p szo v
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
 
ZÖLDBÁLINT KIHÍVÁS - A Bálint Ház Zöld Tízparancsolata
 

Mi, a JCC Budapest - Bálint Ház dolgozói hiszünk abban, hogy ha akár kis lépésekkel is, de példát tudunk mutatni a környezetünknek abban, hogy kis odafigyeléssel sokat tudunk tenni a Földünk egészségéért. A célunk, hogy 1 hónapig minél több munkatársunkat, barátunkat, családtagunkat arra buzdítsunk, hogy zöldebben élje a mindennapjait. Szerencsére nem elölről kell kezdenünk, már sok mindent eddig is bevezettünk: a home office lehetősége nagyon környezetbarát, az autómentesség egy belvárosi munkahelynél adottság, de szerencsés, stb.

Az alábbi lépéseket fogalmaztuk meg magunknak, amit április 25-től május 25-ig minél nagyobb alapossággal betartunk:

 
  1. Bringázunk a munkába! - Tömegközlekedés, kocsi helyett a biciklit választjuk, így a karbonlábnyomunkat 0-ra csökkentjük.
  2. Hozunk magunkkal dobozt ebédre! - Az ételek elvitelénél rengeteg műanyag dobozt pazarlunk el, ezért figyelünk arra, hogy legyen nálunk saját doboz, amibe az ételt kérjük
  3. Nem dobjuk ki a nejlonzacskókat! - A felesleges zacskókat behozzuk a Házba és a hónap végén újrahasznosítjuk őket egy dizájnerrel.
  4. Mindig leoltjuk magunk után a villanyt! - Rengeteg energiát spórolunk meg, ha feleslegesen nem égnek a lámpák
  5. Nem nyomtatunk, csak ha muszáj - Szórólapokat is csak akkor, ha nagyon fontos, és nem tudjuk digitálisan eljuttatni üzeneteinket.
  6. Szelektíven gyűjtjük a szemetet, de most tényleg! - Az épület minden szintjén lesz lehetőség rá, figyelünk rá, hogy a műanyag-papír-vegyes szentháromságot betartsuk.
  7. Behozunk 1 növényt! - Cseréljük le a műanyagvirágokat élő virágokra vagy papír virágokra, ezzel is zöldítsük a környezetünket
  8. Nem használunk kávékapszulát! - Talán ez a legnehezebb, de megpróbáljuk a kávéőrlős főzőt használni
  9. A dohányzás tilos az épület előtt! - Legalább 5 méterre megyünk távol a bejárattól, hogy a füsttel ne zavard az épületben tartózkodókat
  10. Műanyag pohár helyett papírpohár! - figyelünk rá, hogy minél kevesebb műanyagot kelljen használni

 

Nyomtatási kép