Home

HÍREK

 

A télből nyár lett, a háború viszont még mindig tart. Most is naponta ezrével érkeznek ukrán menekültek a BOK-csarnokba, és ők is ugyanúgy üres kézzel jönnek. Akik pedig itt ragadtak, egyáltalán nem voltak felkészülve a nyárra.  
Tapasztalatainkra alapozva összeállítottunk egy  TOP10-es listát, amin a menekültek által leginkább keresett dolgok szerepelnek. Ezekre van a legnagyobb szükségük most, szinte nem telik el úgy egy nap, hogy ne kérdeznének rá nálunk, ezért tudjuk, hogy talán ezekkel egy kis mosolyt tudunk az arcukra csalni. (Bárcsak sikerülne!)
  

Zöldbálint kihívás - A Bálint Ház Zöld Tízparancsolata
 2022. április 25 - május 25.

Április 22-én van a Föld Napja! Ez alkalomból mi is kicsit bezöldülünk: megalkottuk a Ház Zöld Tízparancsolatát, amit egy hónapon keresztül minden munkatársuk minél nagyobb alapossággal betart.
 

Önállóan működünk tovább!
 2022. április 1.

A JCC Budapest–Bálint Ház 2022. április 1-től leválik az eddig őt működtető Mazs Alapítványról, és Bálint Zsidó Közösségi Ház Alapítvány néven önállóan folytatja munkáját.
 

Hevruta
 2022. április 15 - június 4.

Izgalmas, új, hagyományos régi dologra hívunk: HEVRUTÁZZUNK EGYÜTT!   
De mi is ez? A hevruta párbeszédben tanulás. Hagyományosan tanulópárok tanulták és tanulják a zsidó szövegeket, szembesítik szövegértésüket egymással, változnak és változtatnak egymáson a véleményükkel, gondolataikkal, kérdéseikkel. Kapsz egy tanulópárt, szövegeket, és peszáh és a Tóraadás ünnepe között együtt tanultok, ott és úgy, ahogy nektek jól esik. A szövegeket mi adjuk, a kíváncsiságot te! Klikk a részletekért!
 

yapp - A nagypályás pályakezdés
 2022. március

Elindult a jelentkezés az idei yapp - A nagypályás pályakezdés mentorprogramunkba!
Te is szívesen építenéd a karriered tudatosan? Elérkeztél egy olyan ponthoz, amikor már tudod, mit szeretnél, de még nem tudod, hogyan? Bővítenéd a kapcsolati hálódat? Szeretnél egy összetartó közösség részese lenni? 
Bővebb információ és jelentkezés: yapp.balinthaz.hu
 
Nyomtatási kép