Home

Gyerekprogramok

2019. november 18. hétfő 14:01


 

Idén még színesebb programokkal várjuk a gyerekeket és a családokat. Több korosztály számára kínálunk szórakozást.

Éden Játszóház - telefon: 061 791 0128

Az Éden játszóház rengeteg játékkal, fajátszótérrel, csúszdával, babakonyhával, bábokkal várja a gyerekeket pár hónapostól 6 éves korig.
 

Nyitás: 

A játszóház január 13-17-ig, betegség miatt zárva tart.

Hétfő - csütörtök: 15:00 - 20:00 (gyerekfelügyeletettel)
Péntek: 10:00 - 14:00 (gyerekfelügylettel)
Részletek

Támogatói és mecénás tagsági kártyával ingyenes.


Kaland Ház
A programot  kisgyermekes családoknak ajánljuk (4-11 éves korig). Ismerkedjetek meg a zsidó ünnepekkel, szokásokkal, micvékkel.

A Bálint Ház idei gyerekprogramsorozatának központjában a zsidó hősök állnak.

Minden alkalommal más-más szuperhőssel találkozhattok, hanukakor például Júda Makkabival, purimkor Eszterrel és Mordehájjal, pészáhkor pedig Mózessel és Áronnal. Novemberi Kaland Házunkban ellátogat hozzánk Noé és Ábrahám, akik magukkal hozzák a többi ősapát is. Miközben megismerjük őket, együtt derítjük ki, hogy miért pont ők szerepelnek a Bibliában, mitől lettek ők a zsidók szuperhősei.

A Kaland Ház egy egész éven átívelő programsorozat, melynek foglalkozásain a gyerekek játékosan tanulhatnak a régen élt történelmi ősökről, miközben megismerkednek a zsidó kultúrával. Hiszünk abban, hogy a múlttal való kapcsolat szilárdan megalapozza az egészséges, erős és élénk zsidó jövőképet.

 
Időpontok, KALANDRA FEL!

  • 2019. december 22. vasárnap 15:00-19:00 – Hanukai nyolcfénypróba Júda Makkabival
  • 2020  január 12. vasárnap 16:00-18:00 – Jónás a félős próféta
  • 2020. február 9. vasárnap Tu bisvát 15:00-18:00 Tu BiSváti kalandozás a varázserdőben
  • 2020. március. 8. vasárnap Purim 15:00-19:00 – Pazar Purimi buli a palotában
  • 2020. április 9. csütörtök 16:30-18:30 Család-barát széder – Mózes, Mózes vezess hát…!

 

Tücsök Ház 

A legkisebbek és a nagyobbacskák örömére szeptembertől havonta jelentkező programsorozatot indítunk Tücsök Ház néven!
A tánc és a zene öröme által egy különleges együttlétet biztosít a családok számára, melyen kortól nemtől függetlenül bárki részt vehet!
A koncert előtt ráhangolódó kézműves foglakozással kedveskedünk a gyerekeknek. 

Időpontok:

Gryllus Vilmos - Téli koncertje - 2019. december 15. 11:00

Farkasházi Réka és a Tintanyúl - 2020. január 19. 11:00

Gryllus Vilmos: Maszkabál - 2020. február 23. 11:00

Rutkai Bori banda - 2020. március 22. 11:00

 

Ringató 
minden csütörtökön 10:00 - 10:30 között

Vedd ölbe, ringasd, énekelj! Énekes-hangszeres foglalkozások néhány hónapos kortól óvodás korig.  


Szarvaska 
5-10 éves korig minden második vasárnap 10:00 és 13:00 között

Kétheti rendszerességgel a Bálint Házban azoknak a gyerekeknek, akik év közben is vágynak a szarvasi társaságra és élményekre, vagy azoknak a gyerekeknek, akik még soha nem voltak szarvason és itt szeretnék megtalálni  társaikat, akikkel majd nyáron közösen mehetnek táborozni. Részletes program


Délutáni iskola 
Másfél órás foglalkozás alsó tagozatos gyerekeknek a zsidóságról, minden kedd délután.

Oktatási program zsidóságról gyerekeknek heti rendszerességgel a Bálint Házban. Beszélgetések játékos tanulás, a zsidó közösségről, életről, hagyományokról, identitásról. Sokszínű módszerek, dráma, zene, művészeti foglalkozások. Jelentkezés: minden tanulmányi félévben. Részletes program


 A Bálint Ház főtámogatója a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (JDC-MAZS), amely 1991-ben jött létre, az The American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) magyarországi szervezeteként. A kiemelten közhasznú szervezet célja, hogy hozzájáruljon a zsidó identitás kialakításához és megtartásához.

A JDC/Joint „újkori” története Magyarországon, 38 év illegalitás után 1991-ben indult újra, ekkor hozta létre a nemzetközi szervezet a ma is működő JDC-MAZS Alapítványt. Elsőként az idős túlélők megsegítésére megalakult a Holokauszt Túlélők Programja. Kezdetben a legfontosabb feladat a segélyek folyósítása volt, de fokozatosan előtérbe került a rászorulóknak nyújtott szolgáltatáscsomagok kidolgozása, bevezetése és rendszerbe foglalása, valamint a kapcsolatépítés és a közösségi élet felélesztése is.

Az alapítvány jelenleg három fő területen – Szociális támogatás, Közösségépítő programok és Általános humanitárius programok – 9 programot működtet: Bálint Ház, Holokauszt Túlélők Programja, Intergenerációs Program, Jaffe Zsidó Családsegítő, Judafest Utcafesztivál és Zsidó Filmfesztivál (ZSIFI) és Narancsliget Adományközpont.

 

Nyomtatási kép