Home

Gyerekprogramok

2019. szeptember 3. kedd 11:01


 

Kaland Ház 
A programot  kisgyermekes családoknak ajánljuk (4-11 éves korig). Ismerkedjetek meg a zsidó ünnepekkel, szokásokkal, micvékkel.

A Bálint Ház gyerekprogramsorozata, aminek első állomása idén a Judafesten lesz. Egyre nehezebben választhatók el egymástól az évszakok. Egyik pillanatban még rövidnadrágban flangálsz a parkban, és a nemrég elfogyasztott jégkrém maradványait pórbálod lenyalogatni a pólódról, a következőben pedig már bokáig jársz a 10 centi vastag hórétegben, amit az éjszaka folyamán ráreszelt a világra az Örökkévaló.

Szerencsére az egész éven átívelő programsorozat, a Kaland Ház programjai, mindig az alkalomhoz illő programokkal terelik el a figyelmed a természet szeszélyeiről, és vezetnek be a zsidó kultúra rejtelmeibe.
 

Időpontok, KALANDRA FEL!

  • szeptember 22. vasárnap 10:00-18:00
    Őszi ünnepek piaca a Judafesten - Gyere te is a Klauzál térre!
  • november 10. vasárnap 10:00-13:00
    KalandHáz a Bálint Házban
  • december 22. vasárnap 15:00-19:00
    Családi Hanuka a Bálint Házban

 

Tücsök Ház 

A legkisebbek és a nagyobbacskák örömére szeptembertől havonta jelentkező programsorozatot indítunk Tücsök Ház néven!
A tánc és a zene öröme által egy különleges együttlétet biztosít a családok számára, melyen kortól nemtől függetlenül bárki részt vehet!
A koncert előtt ráhangolódó kézműves foglakozással kedveskedünk a gyerekeknek. 

Időpontok:

Gryllus Vilmos- Őszi koncertje - 2019. szeptember 29. 11:00 

Nefelejcs Bábszínház- KippKopp és TippTopp - 2019. október 27. 11:00

Bíró Eszter csengő-bongó trió koncertje - 2019. november 17. 11:00

Gryllus Vilmos -Téli koncertje - 2019. december 15. 11:00

Farkasházi Réka és a Tintanyúl - 2020. január 19. 11:00

Gryllus Vilmos: Maszkabál - 2020. február 23. 11:00

Rutkai Bori banda - 2020. március 22. 11:00

 

Maszatoló foglalkozás
1,5-3 éves gyerekek és szüleik számára minden csütörtökön 10:00 - 11:00 között

Minden pici gyereknek nagy öröm és jó játék megismerkedni új, általuk még nem tapasztalt anyagokkal, létrehozni valamit, nyomot hagyni, felfedezni. Erre kínál lehetőséget a Maszatoló, ahol anyukák és gyerkőceik együtt tapasztalhatják meg a közös alkotás örömét.

Kezdés: szeptember 12. csütörtök

 

Baba-mama jóga
minden kedden 10:00-10:50 között kisbabás óra és 11:00-11:50 között nagybabás óra

A baba-mama jóga ötvözi a jóga évezredes tudását és a modern mozgásfejlesztés áldásos hatásait, mindezt sok játékkal, dallal és mondókával kísérve. Segít a szülés utáni regenerációban, átmozgatja az egész testet és támogatja a babák idegrendszerének fejlődését. A foglalkozásokon masszázzsal, jóga gyakorlatokkal, és a mozgásfejlesztés eszközeivel dolgozunk a babák és mamák testi-lelki egészségéért.

A kisbabás csoportba 8 hetes kortól- kb.7 hónapos korig lehet jönni, amíg el nem kezd kúszni-mászni a baba, ezután a nagybabás órát javasoljuk 1,5-2 éves korig, amíg élvezi a foglalkozást.

Kezdés: szeptember 17. kedd

 

Ringató 
minden csütörtökön 10:00 - 10:30 között

Vedd ölbe, ringasd, énekelj! Énekes-hangszeres foglalkozások néhány hónapos kortól óvodás korig.  


Szarvaska 
5-10 éves korig minden második vasárnap 10:00 és 13:00 között

Kétheti rendszerességgel a Bálint Házban azoknak a gyerekeknek, akik év közben is vágynak a szarvasi társaságra és élményekre, vagy azoknak a gyerekeknek, akik még soha nem voltak szarvason és itt szeretnék megtalálni  társaikat, akikkel majd nyáron közösen mehetnek táborozni. Részletes program


Délutáni iskola 
Másfél órás foglalkozás alsó tagozatos gyerekeknek a zsidóságról, minden kedd délután.

Oktatási program zsidóságról gyerekeknek heti rendszerességgel a Bálint Házban. Beszélgetések játékos tanulás, a zsidó közösségről, életről, hagyományokról, identitásról. Sokszínű módszerek, dráma, zene, művészeti foglalkozások. Részletes program
 

 
 A Bálint Ház főtámogatója a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (JDC-MAZS), amely 1991-ben jött létre, az The American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) magyarországi szervezeteként. A kiemelten közhasznú szervezet célja, hogy hozzájáruljon a zsidó identitás kialakításához és megtartásához.

A JDC/Joint „újkori” története Magyarországon, 38 év illegalitás után 1991-ben indult újra, ekkor hozta létre a nemzetközi szervezet a ma is működő JDC-MAZS Alapítványt. Elsőként az idős túlélők megsegítésére megalakult a Holokauszt Túlélők Programja. Kezdetben a legfontosabb feladat a segélyek folyósítása volt, de fokozatosan előtérbe került a rászorulóknak nyújtott szolgáltatáscsomagok kidolgozása, bevezetése és rendszerbe foglalása, valamint a kapcsolatépítés és a közösségi élet felélesztése is.

Az alapítvány jelenleg három fő területen – Szociális támogatás, Közösségépítő programok és Általános humanitárius programok – 9 programot működtet: Bálint Ház, Holokauszt Túlélők Programja, Intergenerációs Program, Jaffe Zsidó Családsegítő, Judafest Utcafesztivál és Zsidó Filmfesztivál (ZSIFI) és  Narancsliget Adományközpont.

 

Nyomtatási kép