Barion Pixel

Home
2022. szeptember 30. péntek |h k sze cs p szo v
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
 
December 11. péntek, 15:20 - 15:40
Hanukai esti mese Fricivel
Jegyfoglalás
Kérjük, adja meg kötelező adatait (e nélkül a foglalás érvénytelen!)

Kérjük nyomtassa ki a visszaigazolt e-mailt. Jegyét ennek birtokában tudjuk biztosan kiadni!

Ajánlás
Kérjük adja meg adatait.

Frici a szokásos pénteki meséje előtt meggyújtja a Hanukai gyertyákat, majd természetesen egy Hanukakor játszódó történetet mesél el!

A mese egy fiatal zsidó lányról szól, aki annyira vidám, hogy ezt már a király sem hiszi el. Ezért egyre jobban megnehezíti az életét, hátha elveszíti az életkedvét. Hanna azonban minden helyzetből kihozza a legjobbat! Vajon belátja ezt a király?

Egy kis hanukai kézműveskedéshez kattintsatok a linkre: www.balinthaz.hu/sabatestimese

És addig is, segítünk a Hanukai készülődésben! MINDEN, amire szükséged lehet, egy weboldalra gyűjtve, hogy ebben a nehéz évben is legyen ünneplés, csoda és fény az otthonodban is: kattints ide a részletekért! 

Before her usual Friday tale, Frici lights the Hanukkah candles and then will tell a story that takes place during Hanukkah!

The tale is about a young Jewish girl, Hanna, who is so cheerful that the king doesn't want to believe it. Therefore, the King starts to make her life more and more difficult in case she loses her joy for life. However, Hanna brings out the best in every situation! Will the king admit this?
A small Hanukkah arts-and-crafts: www.balinthaz.hu/sabatestimese


 

Szervező 

A program fő támogatója a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS), amely 1991-ben jött létre, a The American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) magyarországi szervezeteként. Hazánk legnagyobb zsidó humanitárius szervezete kiemelten közhasznú szervezet,  célja, hogy hozzájáruljon a zsidó identitás kialakításához és megtartásához. Küldetése 26 éve változatlan: jóléti és szociális programok keretében elsősorban idős holokauszt-túlélőknek és rászoruló gyermekes családoknak nyújt segítséget. Ezen felül közösségépítő és önkéntes programokat szervez. Az elesettek iránti felelősségvállalást évről évre nagyobb energiákkal, ám kifinomultabb eszköztárral valósítja meg, amely a támogatottak testi és lelki egészségét egyaránt szem előtt tartja.

Az alapítvány jelenleg három fő területen – Szociális támogatás, Közösségépítő programok és Általános humanitárius programok – 9 programot működtet: Bálint HázHolokauszt Túlélők ProgramjaIntergenerációs ProgramJaffe Zsidó CsaládsegítőJudafest Utcafesztivál és Zsidó Filmfesztivál (ZSIFI)Narancsliget Adományközpont és Női Egészségmegőrző Program.
Ingyenes program.