Home
2021. május. 12. szerda |h k sze cs p szo v
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
 
Március 23. kedd, 18:00 - 19:00
Ismerd meg velünk hagyományainkat: Peszáh Szilágyi Erzsébettel
Hágádák nőkkel, nők hágádákkal, avagy kivonulástörténet női szemmel
Jegyfoglalás
Kérjük, adja meg kötelező adatait (e nélkül a foglalás érvénytelen!)

Kérjük nyomtassa ki a visszaigazolt e-mailt. Jegyét ennek birtokában tudjuk biztosan kiadni!

Ajánlás
Kérjük adja meg adatait.
Hiányoznak a felszabadult közös tanulások? Úgy érzed, nem tudsz eleget az ünnepekről? Nem tudod, kinek tedd fel a kérdéseidet? Nem vagy egyedül! Éppen ezért indítjuk el új sorozatunkat, melyen hasznos és izgalmas dolgokat tanulhatsz meg az ünnepeinkről szakértők segítségével.
A hagyományos pészáchi hágádákból hiányoznak a nőalakok. Ezekben a hágádában kizárólag férfiak tanácskoznak, döntenek, cselekednek. A nők legfeljebb az illusztrációkban jelennek meg. Ám a világ változik és vele együtt a hágádák is. Előadásom során végig követjük azt az izgalmas utat, amely a hagyományos hágádák nőalak illusztrációitól a nők által nőknek írt alternatív hágádákig vezet. 
Az előadást Szilágyi Erzsébet, az OR-ZSE tanára, tartja.
 
 
Az esemény online, Zoom-on zajlik, a részvételhez kattints ide
 
Addig is: segítünk felkészülni a peszáhra ebben a különleges évben, amikor minden más! Egy weboldalon MINDENT összegyűjtöttünk, ami kellhet, és minden programunkat megtalálod: kattints ide a részletekért

Szervező 

A program fő támogatója a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS), amely 1991-ben jött létre, a The American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) magyarországi szervezeteként. Hazánk legnagyobb zsidó humanitárius szervezete kiemelten közhasznú szervezet,  célja, hogy hozzájáruljon a zsidó identitás kialakításához és megtartásához. Küldetése 29 éve változatlan: jóléti és szociális programok keretében elsősorban idős holokauszt-túlélőknek és rászoruló gyermekes családoknak nyújt segítséget. Ezen felül közösségépítő és önkéntes programokat szervez. Az elesettek iránti felelősségvállalást évről évre nagyobb energiákkal, ám kifinomultabb eszköztárral valósítja meg, amely a támogatottak testi és lelki egészségét egyaránt szem előtt tartja.

Az alapítvány jelenleg három fő területen – Szociális támogatás, Közösségépítő programok és Általános humanitárius programok – 9 programot működtet: JCC Budapest - Bálint HázHolokauszt Túlélők ProgramjaIntergenerációs ProgramJaffe Zsidó CsaládsegítőJudafest Utcafesztivál és Zsidó Filmfesztivál (ZSIFI) és Narancsliget Adományközpont.

 

Ingyenes program.

-->