h k sze cs p szo v
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
 
Október 26. hétfő, 15:00 - 16:30
Művészeti betekintő
Ezerarcú természet
Jegyfoglalás
Kérjük, adja meg kötelező adatait (e nélkül a foglalás érvénytelen!)

Kérjük nyomtassa ki a visszaigazolt e-mailt. Jegyét ennek birtokában tudjuk biztosan kiadni!

Ajánlás
Kérjük adja meg adatait.
Új, online sorozatot indítunk a művészet kedvelőinek. Ha érdekel a modern és a kortárs művészet, itt a helyed. Izgalmas témák mentén ismerkedünk majd meg különleges művekkel és alkotóikkal. 
Első témánk a természet művészi ábrázolásának lehetőségei, a tájképektől a tájművészeti alkotásokig. 
 
Igazán változó megítélése és szerepe volt a természetnek a művészet történetében. Európaszerte vándoroltak mintakönyvek, hogy lapjaikról mesterek másolják a bevett növényábrázolásokat, majd a természeti háttér egyre fontosabbá vált a komoly, történeti vagy vallásos témák "díszleteként", s később, a barokk idején önálló festészeti téma, azaz műfaj is lett. Ekkortól készülnek csak tájakat ábrázoló művek, legyen az a táj egy tengerparti szikla, egy erdő, egy naplemente vagy egy napraforgós mező. Ahogy a művészeti műfajok bővültek, tágultak a határaik, úgy lett idővel, a XX. században a táj maga az alapanyag és a terep, amiből és ahol a művek létrejöttek - a tájművészeti alkotások sokszor csak rövid ideig léteztek, ám annál nagyszabásúbbak voltak, s szerencsére fotók őrzik emlékeiket. A land art (tájművészet) alkotásai közé így kerülhetett villámokkal teli sivatag, óriási kövekből kirakott formák, nagyváros melletti búzamező, vagy éppen egy "becsomagolt" sziget - s a példáknak itt még nincs vége. Csatlakozzatok zoom-on az előadáshoz, és minden érdekességre fény derül. 
 
Előadó: Somogyi-Rohonczy Zsófia művészettörténész, a Ludwig Múzeum munkatársa. 
 
Az előadás zoom-on zajlik, a csatlakozáshoz kattints ide
 

További időpontok és témák:
 
november 30. hétfő: A csúf, a gonosz és a vonzó
 
december 14. hétfő: A minimál gazdagsága
 

A Salom Klub a Holokauszt túlélők, a nyugdíjasok és a középgeneráció klubja. Rendszeresen szervez kulturális és közösségi programokat.
Kapcsolat: Repper Rita - repper.rita@balinthaz.hu.
Részletes információ a klubról itt található: www.balinthaz.hu/salomklub 
 

 

Ingyenes program.