Home
Május 5. vasárnap, 19:00 —
Talmud a Színpadon
improvizációs színházi est a Mozsár Bisztróban (Nagymező utca 21.)
0
Jegyfoglalás
Kérjük, adja meg kötelező adatait (e nélkül a foglalás érvénytelen!)

Kérjük nyomtassa ki a visszaigazolt e-mailt. Jegyét ennek birtokában tudjuk biztosan kiadni!
Alapjegy 1200 Ft db

Ajánlás
Kérjük adja meg adatait.
Közreműködik Balázs Gábor eszmetörténész és az Itt és Most Társulat.

Mi az az improvizáció? Hogyan születik meg egy-egy jelenet a színpadon? És mi a kapcsolat az improvizációs színház és a Talmud között? A Talmud, a zsidó rabbinikus irodalmi hagyomány egyik legfontosabb szöveggyűjteménye, majdnem ezer év vitáinak, történeteinek, filozófiai gondolatainak több ezer oldalas jegyzőkönyve vajon hogyan kerülhet fel a színpadra, ráadásul másfél órában? Kíváncsi vagy rá? Gyere el, legyél az élmény részese!
Mindenkinek vannak izgalmas történetei, és ha akarod, most a színpadon is elmondhatod! Nem hívunk fel a színpadra akarata ellenére senkit, de gyakran kérünk nézőinktől inspirációnak egy szót, mondatot, helyszínt, történetet. Mondd ki az első dolgot, ami eszedbe jut, ne agyalj, csak legyél IttÉsMost! Magyarországon, itt és most: Talmud a színpadon.

Szervezők: Talmud NOW, Bálint Ház
Partnerek: Itt és Most Társulat, Mozaik Zsidó Közösségi Hub, Limmud Magyarország
A program a Keller Foundation jóvoltából valósul meg.

Jegyvásárlás 

Elővételben online 1200 Ft - http://talmud.hu/jegy - április 12-től
Elővételben a Bálint Házban 1200 Ft - hétfőtől csütörtökig 12:00 és 19:00 óra között - www.balinthaz.hu/talmud
Helyszínen 1700 Ft (18:00-tól)
Támogatói jegy 2500 Ft - http://talmud.hu/jegy- április 12-től

 
TalmudNOW 

A TalmudNOW (Talmud Nem Csak Nőknek) vitaesteken, kerekasztal-beszélgetéseken, improvizációs színház és egyéb rendezvények keretében szeretné felhívni a figyelmet a kérdezés és a kritikus gondolkodás fontosságára. 
Programjaink középpontjában sokszor a Talmud áll, mert hisszük, hogy ennek a struktúrája eszközül szolgálhat a párbeszéd ösztönzésére. A Talmud a zsidóság egyik legfontosabb, főleg jogi szövegekből álló gyűjteménye, melyre lehet úgy is tekinteni, mint 900 év vitáinak és eltérő szövegmagyarázatainak "jegyzőkönyvére".
Az impró színház kiindulópontját is talmudi történetek adják, azonban hogy hova lyukadunk ki az este során ott és akkor dől el...
 
Itt és Most Társulat 

Az Itt és Most Társulat improvizációs színházzal foglalkozik. Az impró személyiség-és közösségépítő hatásában maximálisan hisznek - ezért játszanak rendszeresen előadásokat és szerveznek tréningeket azoknak, akik fejleszteni szeretnék magukat. Budapesten két bázisuk van, Budán a Fadrusz Alkotó Műhely (FAM), Pesten pedig az Itt és Most Közösségi tér. Emellett külső helyszíneken is fellépnek. 
 
Balázs Gábor eszmetörténész 
 
Az Országos Rabbiképző Intézet és Zsidó Egyetem rabbi szakának szakfelelőse. Az izraeli Bar-Ilan egyetemen doktorált és ott kezdte egyetemi oktatói pályáját. Fő érdeklődési területe vallás és erkölcs kapcsolata, valamint a 21. század kihívásai a zsidó hagyomány számára. Korábban a Lauder Javne Iskola judaisztikai tanácsadója, az Izraeli Kulturális Intézet és a Maszoret Avot iskola igazgatója volt. Társadalmi munkában a Magyarországi Autonóm Orthodox Hitközség alelnöke.
 
Helyszín 

Mozsár Bisztró (1065 Budapest, Nagymező utca 21.)


 

A Bálint Házról

Az Bálint Ház főtámogatója a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS), amely 1991-ben jött létre, a The American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) magyarországi szervezeteként. Hazánk legnagyobb zsidó humanitárius szervezete kiemelten közhasznú szervezet,  célja, hogy hozzájáruljon a zsidó identitás kialakításához és megtartásához. Küldetése 26 éve változatlan: jóléti és szociális programok keretében elsősorban idős holokauszt-túlélőknek és rászoruló gyermekes családoknak nyújt segítséget. Ezen felül közösségépítő és önkéntes programokat szervez. Az elesettek iránti felelősségvállalást évről évre nagyobb energiákkal, ám kifinomultabb eszköztárral valósítja meg, amely a támogatottak testi és lelki egészségét egyaránt szem előtt tartja.

Az alapítvány jelenleg három fő területen – Szociális támogatás, Közösségépítő programok és Általános humanitárius programok – 9 programot működtet: Bálint HázHolokauszt Túlélők ProgramjaIntergenerációs ProgramJaffe Zsidó CsaládsegítőJudafest Utcafesztivál és Zsidó Filmfesztivál (ZSIFI) és a Narancsliget Adományközpont.
 
Alapjegy 1200 Ft