Barion Pixel

Home
2022. november 29. kedd |h k sze cs p szo v
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
 
péntek, 13:30 - 14:30
Kezdő JÓGA
zoom-on elérhető foglalkozás
Minden pénteken
Jegyfoglalás
Kérjük, adja meg kötelező adatait (e nélkül a foglalás érvénytelen!)

Kérjük nyomtassa ki a visszaigazolt e-mailt. Jegyét ennek birtokában tudjuk biztosan kiadni!

Ajánlás
Kérjük adja meg adatait.
A téli szünet előtti utolsó foglalkozás 2022. december 16-án lesz.
Banka Anna jógaoktató vezetésével, péntekenként folytatódik a Salom Klub mozgásos foglakozása, kezdő jóga zoom-ban.
 
A gyakori időskori problémák kialakulásában fontos szerepet játszik a kevés mozgás, helytelen étkezési szokások és a felületes légzés. A jóga segíti az emésztést, serkenti a keringést és enyhíti az ízületi problémákat. A középpontban a hát és a gerinc, a testtudatosság és az izmok ellazítása áll. Segít a fizikai korlátok, gyengeségek leküzdésében és az idősödés, a kor elfogadásában. A gyakorlatok célja a testben kialakult feszültségek feloldása, melyek sokszor hátfájásban mutatkoznak meg. A jóga idősebb korban is segít, hogy aktív, teljes értékű életet élhessünk. Ellenállóbbá teszi a szervezetet a kor előrehaladtával megjelenő panaszokkal szemben. Segít az öregedési folyamatok lassításában, hogy rugalmasabbak, lazábbak legyünk.
 
A tudatosan lassan végzett test és légzőgyakorlatok segítenek a test egyéni határainak felismerésében és a megerőltetés elkerülésében. Mindenki a saját ritmusában gyakorolhat.
 
Szvámi Visnu-dévananda vallotta: “Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges – mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány. Végtére is lélegezni mindnyájunknak kell, bármilyen életút van kijelölve számukra. És egyikünk sem úszhatja meg ízületi gyulladás nélkül, ha helytelenül táplálkozik.” 
A jóga mestere és tanítója a délnyugat-indiai Kerala államban, egy Nair kaszthoz tartozó családban született Szvámi Visnu-dévananda (1927. december 31. – 1993. november 9.)..
1969-ben indította útjára azt a képzési programot, mely a Yoga Teacher Training Course nevet viseli. Ennek az a célja, hogy minden jövőbeni vezetőhöz eljuttassa a jógikus alapokon nyugvó alapelveket, melyek által a világ felelős polgáraivá válhatnak. A kurzus legfőbb üzenete: „Ha az egyes emberekben nincs meg a belső béke, akkor a közösség sem élhet nyugalomban. ”
 
2020. márciusában Banka Anna jógaoktató vezetésével elindult a Salom Klub új mozgásos foglakozása, kezdő jóga zoom-ban.
A foglalkozáson részt vehetnek, akik az éves "mozgásos" Salom Klub Sport tgságit megvásárolták. Ennek ára 16.000.-Ft/év/fő mefizetni a fizetes.balinthaz.hu oldalon lehet
Ez a Sport kártya egyben érvényes a többi mozgásos foglalkozásra, egyensúly tréning, zumba, és osteoporosis torna, Ezekről részletesebb információ a honlapon olvasható.
 
 
A Salom Klub a Holokauszt túlélők, a nyugdíjasok és a középgeneráció klubja. Rendszeresen szervez kulturális és közösségi programokat.
Kapcsolat: Repper Rita - repper.rita@balinthaz.hu.
Részletes információ a klubról itt található: www.balinthaz.hu/salomklub 

 

Ingyenes program.