h k sze cs p szo v
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
 
Augusztus 30. vasárnap
Bálint Ház Évadnyitó Utcabál
A közösség építőkockái
Jegyfoglalás
Kérjük, adja meg kötelező adatait (e nélkül a foglalás érvénytelen!)

Kérjük nyomtassa ki a visszaigazolt e-mailt. Jegyét ennek birtokában tudjuk biztosan kiadni!

Ajánlás
Kérjük adja meg adatait.

A Bálint Ház évadnyitó eseménye az Utcabál, mely egy igazi zsidó közösségi rendezvény. A nagyünnepek előtt egy jó lehetőség arra, hogy legújabb évadunk inspirációval kezdődjön. A Bálint Ház a budapesti zsidó közösségi élet egyik központja, ahova évente 40 ezer látogató tér be.

Borgula AndrásKovács PatríciaRangos KatalinDr. Csapó Gábor ✡ Hamsa zenekar ✡ Dina ✡ Dés András ✡ Lamm Dávid ✡ Szokolay Dongó Balázs ✡ Katáng gyerekzenekar ✡ Hagesher Band ✡ Raj Ferenc ✡ Büchler AndrásProf. Dr. Erős FerencPléh CsabaNémeth GáborDomokos GáborHorányi GáborBodó Réka EszterTurán Tamás

Az utcabál programjában a nagy érdeklődésre számot tartó kerekasztal beszélgetések, előadások mellett mindig van szórakoztatva tanító gyerekprogram, lehet kérdezni a nap folyamán itt tartózkodó rabbitól, és látogatóink megismerkedhetnek a zsidó közösség különböző szervezeteivel, kezdeményezéseivel.

A 2015-ös Utcabál témája a Közösség Építőkockái. Szeretnénk még aktívabban bevonni a közösség szervezeteit, civil aktivistáit, hogy valóban megmutathassuk vendégeinknek, kikre és milyen értékekre épül közösségünk.  

Pályázz és Szavazz! Ezen a vasárnapon mi is összerakjuk az "építőkockákat". Neked miből áll össze a "közösség"? Tedd hozzá a részed Te is! Lehet kép, fotó vagy szlogen és mi hozzárakjuk a többi építőkockához. Légy része a közösségünknek!

 

Baba-Mama (negyedéves 7 000 Ft, éves 15 400 Ft) és Fitnesz kártyák
(éves 21 000 Ft, negyedéves 10 500 Ft) 30% kedvezménnyel!
Salom Klub Bálint kártya egy évre 10% kedvezménnyel (5 000 Ft)!
Az aktív Fitnesz Kártyával rendelkezők 40%-os kedvezménnyel tudnak hosszabbítani.
Részletek

 

Augusztus 30-án vasárnap a Révayban az utcabálunkon koncertekkel, árusokkal, beszélgetésekkel, sport- és gyerekprogramokkal, valamint a zsidó konyha remekeivel várunk minden érdeklődőt.

Posted by Bálint Ház on Sunday, 16 August 2015

 

Színpad a Révay utcában


 

13:00 Három a kislány 2x - Operett félóra, melyben népszerű operett dallamok csendülnek fel Csák József operaénekes előadásában a Salom Klub dalosainak kíséretével. A zongoránál: Hegedűs Valér

13:30 Bemutatkoznak a Bálint Házban működő tanfolyamok: Salsa, Capoeira, Táncoló talpak

15:00 Hamsa koncert

16:00 Dina Zenekar koncert

17:00 Katáng Zenekar gyerekkoncertje

17:45 Tombola és a "Légy része te is!" pályázat eredményhirdetése

18:30 Hagesher koncert

 

13:00-20:00 között folyamatosan


 

A kicsiket egész délután KocKaland állomásos játék, kézműveskedés, arcfestés és az ingyenes Éden Játszóház várja Ketuba festés Börze az utcán Trambulin ✡ Ingyenes Fitnesz terem: kardio & kondicionáló gépek, finn szauna ✡ Tanuld meg héberül leírni a neved! ✡ Szelfizz a rabbival!Sabre Kávézó kóserpálinkával és zsidó finomságokkal

Az utcabálon "közösségünk építőkockái" is itt lesznek: Bét OrimBZSHIzraeli Kulturális IntézetGólem SzínházHéber Nyelvi Központ Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár Magyar Társasjátékos Egyesület
MAZS alapítvány MaZsike - Magyar Zsidó Kulturális Egyesület Szivárvány Misszió AlapítványSzombatSzochnut (The Jewish Agency For Israel)
 

Az ősszel induló előadássorozatokból is ízelítőt adunk (Nagyterem)


 

16:00 - 17:00
Kívül-belül zsidó vircsaft
Szorongok, tehát vagyok!

Beszélgetéssorozat olyan ügyekről, amelyek egyaránt érintik a hazai társadalmat és a zsidó közösséget. 2015 őszén induló új sorozatunkban olyan témákat járunk körbe, mint a szorongás, a korrupció, a bevándorlás, Trianon képe, a családmodellek változása, vagy például az olvasási szokások átalakulása. A beszélgetéseken szakértőkkel, művészekkel, tudósokkal vitatjuk meg, hogy a zsidó közösséget érintő kihívások miként jelennek meg a hazai, vagy európai társadalomban, és fordítva.
A sorozat első eseményén Szorongok, tehát vagyok! címmel a zsidó identitás egyik féltve őrzött pillérét, a szorongást járjuk körbe Büchler András moderálásával. Vendégeink: Prof. Dr. Erős Ferenc pszichológus, Pléh Csaba pszichológus, szorongáskutató és Németh Gábor József Attila-díjas író

17:00 - 18:00
Kockafejek
A tökéletes tökéletlenség, avagy a gömböc és a formák evolúciója

Domokos Gábor mérnök, matematikus több ezer kavicsot osztályozott a görög tengerparton, hogy megértse, miféle rendszert alkotnak a természet formái, s hol van ebben a rendszerben a helye a gömböcnek, ennek a különleges, tökéletlenségében tökéletes tárgynak, melyet tanítványával, Várkonyi Péterrel alkotott meg 2007-ben.
A gömböc rövid idő alatt világszenzációvá vált, számozott példányai a legnagyobb megbecsülésnek örvendenek. A gömböc léte bizonyítja, hogy nem csak a szabályos struktúrákból vezet út a tökéletlen dolgok világa felé, ahogy ezt a természettudományos absztrakció mondatja velünk, hanem a szabálytalan, tökéletlen dolgok tökéletesedését, szabályossá válását is megfigyelhetjük és a matematika nyelvén le is írhatjuk. Az evolúció tehát nem csak az élőlények kiváltsága.
S hogy mindennek mi köze lehet a NASA Mars missziójához? Domokos Gábor és Horányi Gábor évadnyitó beszélgetésén talán ez is kiderül, folytatás minden hónapban.

18:00 - 19:00
Flódni, avagy egy téma négy oldalról

A tehetség

A flódni egy több rétegű zsidó sütemény, amely egyszerre édes és keserű, bonyolult és izgalmas, pont, mint a róla elnevezett műsor. Minden hónapban adott témát bont rétegeire egy rádiós és egy színházi személyiség, valamint két szakértő. Finom lesz és kóser! Hozzászólni kötelező!
Borgula András vendégei: Kovács Patrícia színésznő, Rangos Katalin újságíró és Dr. Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó
 

19:00 - 20:00
A nyelvtörőn túl, Talmud nem csak nőknek!
Lashon Hara- Rosh Hasana

 
A “Talmud nem csak nőknek” előadássorozat azzal a céllal indult útjára tavaly decemberben, hogy közelebb hozza az ősi zsidó szövegeket a felgyorsult rohanó világunkhoz, és vendégelőadók iránymutatásával bárkinek lehetősége nyíljon elmélyülni egy-egy olyan témában, ami nagyon is aktuális napjainkban, de már bölcseinket is foglalkoztatta. A Fogasház, a Drunken Tailor és a Bánkitó Fesztivál után a “Talmud nem csak nőknek” következő alkalommal a Bálint Házba költözik.  
Ezúttal Bodó Réka Eszter, a Héber Egyetem Talmud szakának végzős hallgatója, valamint Turán Tamás érkezik a Bálint Ház évadnyitó utcabáljára: A köznapi hírforgalommal, pletykálkodással és hasonlókkal kapcsolatos normákról lesz szó, ami alkalmat ad a mai kommunikációs formákkal való összevetésekre is. Ki gondolná, hogy az egyik legnagyobb bűn a Talmud szerint az indokolatlan gyűlölködés? A hagyomány szerint ez vezetett a Második Szentély pusztulásához is… Két héttel Ros Hásáná előtt kevés találóbb történetet lehet olvasni.

 

 


 

A műsorváltozás jogát fenntartjuk!

Médiatámogatóink: Klubrádió 95.3 Mhz Budapest | Magyar Narancs

Addig is, hogy ne maradj le semmiről, kövess minket a facebookon és íratkozz fel a hírlevelünkre!

 

A Bálint Ház 1994. októberében nyitotta meg kapuit, Közép- és Kelet-Európa első zsidó közösségi központjaként a holokauszt óta. Létrehozása a JDC, az angol World Jewish Relief (WJR), a Doron Alapítvány és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) közös erőfeszítéseinek eredménye. A Ház névadója a magyar származású, Londonban élő Bálint család, amely jelentős adománnyal járult hozzá a közösségi ház megalapításához.

A Bálint Ház fenntartója a Joint Magyarország / MAZS Alapítvány, amely 1991-ben jött létre, az American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) magyarországi szervezeteként. A kiemelten közhasznú szervezet célja, hogy hozzájáruljon a zsidó identitás kialakításához és megtartásához.

Ingyenes program.
Akarsz önkéntes lenni?